O copilă a bătut doi adulți de dorul mamei

O copilă a bătut doi adulți de dorul mamei
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Un incident deopotrivă șocant și dureros a avut loc într-o școală specială din Galați. O fetiță de 13 ani a devenit extrem de violentă în timpul orelor de curs și i-a agresat pe doi dintre angajații unității de învățământ

Adolescenta a fost internată la Psihiatrie, cazul ajungând în atenția asistenților sociali, dar și a poliției, care a deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe. Fata, care are 13 ani și se află în grija DGASPC după ce ea și cei doi frați ai săi au fost abandonați de părinți, a ajuns protagonista unui incident oarecum obișnuit pentru copiii cu deficiențe comportamentale și emoționale. Adolescenta este elevă în clasa a VI-a la Școala Specială ”Constantin Pufan” și recent a avut o ieșire extrem de violentă, la care au fost martori deopotrivă ceilalți copii, toți cu deficiențe grave, dar și angajații unității, unii dintre aceștia devenind ținte directe ale furiei fetei. Adolescenta a luat toate obiectele care i-au picat în mână și le-a aruncat cu furie spre o femeie de 48 de ani și un bărbat de 41 de ani, care nu i-au putut ține piept și au cerut ajutorul poliției. Echipajul Secției 4, sosit la fața locului, a constatat că minora era într-o criză de nervi acută și cu ajutorul medicilor de la Ambulanță au luat prima măsură pentru a o izola și  a-i acorda ajutor.

”Minora a fost preluată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Galați sosit la fața locului și transportată la o unitate medicală de specialitate, iar persoanele agresate nu au necesitat îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a anunțat cms. șef Felicia Tudoran, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, în cursul zilei de marți, 5 martie.

Părăsită de părinți, separată de frați

Protagonista acestui nefericit incident este o victimă pe care sistemul se străduiește să o ajute, ne-a asigurat prof. Maria Scarlat, directoarea Școlii ”Constantin Pufan”. Minora nu este singură în grija statului, alături de ea ajungând încă doi frați, dintre care unul este, la rândul său, un elev-problemă al unității, despre care ”Viața liberă” scria, la finele anului trecut, în urma mai multor sesizări venite din partea părinților celorlalți copii. Pe lângă problemele medicale cu care s-au născut acești copii, veniți dintr-o localitate din zona Tecuciului, s-au așternut și cele emoționale, psihologice, izvorâte din faptul că sunt privați de grija familiei și care izbucnesc de fiecare dată când li se opune cea mai mică rezistență.

”Imediat după incident a fost anunțat DGASPC, care a trimis doi asistenți, deoarece minora, ca și frații ei, sunt în grija statului. S-a discutat cu fata, iar ea a argumentat această ieșire prin faptul că o supără faptul că mama ei nu e cu ea, că nu este alături de frații ei, ei locuind în case separate. Noi și cei de la DGASPC am făcut și facem tot ce se poate să lucrăm cu ei, sunt copii cu traume teribile, care trebuie permanent îndrumați, ascultați și consiliați. Lucrăm pe partea de management comportamental și ne adaptăm permanent strategiile, pentru a face cât mai posibilă integrarea lor în colectivitate, pentru că nu îi putem izola sau înlătura. Asta este legea și trebuie să facem tot ce putem ca să le asigurăm și lor și celorlalți copii un mediu cât mai sigur, cel puțin pe perioada școlarizării”, ne-a explicat prof. Maria Scarlat, directoarea Școlii ”Constantin Pufan”.

Citit 4912 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2024 10:42

4 comentarii

  • postat de Bunicul
    Miercuri, 06 Martie 2024 18:47
    84.117.46.***
    Dacă ai trecut de 40 de ani, nu te mai apuca de făcut copii ! Înfiază un copil,sau ia-ți un animal de companie! Pot apărea complicații și riști să naști copii cu probleme
    1
    2
  • postat de Eu
    Miercuri, 06 Martie 2024 15:21
    86.120.239.***
    Sunt angajați care îi provoacă, îi necăjesc continuu pe unii copii să-i enerveze și să intre în criza, după care tot ei cheamă ambulanța că să scape de ei. Unii angajați cu tupeu se iau chiar și de alți colegi ai lor (bulying).
    5
    6
  • postat de George
    Miercuri, 06 Martie 2024 12:57
    109.166.130.***
    De ce nu se fac publice motivele aparițiilor (din ce în ce mai des) a acestor "copii cu nevoi speciale" ??? Unul din motivele principale este vârsta înaintată a părinților !
    6
    7
  • postat de Profesor
    Marți, 05 Martie 2024 21:09
    89.136.185.***
    Astea sunt produsele așa-zisei democrații: părinți iresponsabili, incapabili să se integreze social, fără mijloace de trai sigure-copii problemă-mediul deficitar de viață și de educație impus de așa-zișii reformatori. Personalul din aceste școli - personal care aceptă să se sacrifice.
    11
    58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.