Ucenicie pentru 100 de noi angajați în combinatul siderurgic

Ucenicie pentru 100 de noi angajați în combinatul siderurgic
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Combinatul siderurgic Liberty Galați lansează un program de ucenicie prin care va angaja în acest an 100 de tineri care vor ajuta la transformarea industriei oțelului, se arată într-un comunicat de presă al companiei

”Noul program este lansat în contextul reluării producției primare de oțel pe platforma Liberty Galați, repornirii furnalului și accelerării activității laminoarelor pentru a livra clienților oțel românesc de înaltă calitate”, precizează compania.

”Desfășurat sub umbrela Academiei Greensteel cu sprijinul specialiștilor Liberty, programul are o durată de 18 luni și cuprinde cursuri teoretice, training, mentorat și practică la locul de muncă pentru ucenicii care vor să se specializeze în profesii actuale, precum electricieni, laminatori, macaragii, lăcătuși mecanici, strungari, oțelari, turnători și furnaliști, dar și pregătire pentru profesiile viitorului, cerute de transformarea Greensteel a companiei de la Galați. Pachetul salarial include, pe lângă salariul de bază, bonusuri și beneficii, servicii medicale și echipamente de protecție, tichete de masă și transport, precum și sporuri acordate conform contractului colectiv de muncă”, se mai arată în comunicatul de presă.

Liberty Galați își propune să devină un producător de oțel cu amprentă neutră de carbon până în 2030

„Industria viitorului este automatizată, digitalizată și sustenabilă. La Liberty, ne propunem să avem o amprentă neutră de carbon până la finalul acestei decade, de aceea avem nevoie de forța de muncă a viitorului care poate contribui la crearea unei industrii sustenabile (...) Invităm tinerii din România să fie alături de noi în această misiune, să evolueze odată cu industria și să avanseze în carieră în timp ce contribuie la decarbonizarea lumii”, a declarat directorul general al Liberty Galați, Radu Ionescu.

Lansat în 2014, programul de ucenicie de la Liberty Galați are scopul de a susține învățământul tehnic la nivel local și de a atrage noi angajați în industria siderurgică

Programul se adresează tinerilor absolvenți de liceu și școli profesionale și se desfășoară în două etape. Prima etapă durează șase luni și este dedicată formării profesionale prin participarea ucenicilor la sesiuni de dezvoltare a competențelor tehnice, dar și comportamentale prin sesiuni de teambuilding și comunicare. A doua etapă durează 12 luni, timp în care ucenicii devin autonomi la locul de muncă, fiind susținuți de mentori și specialiști.

Din 2014 până în prezent, peste 500 de noi tineri angajați s-au alăturat companiei în programele de ucenicie și învățare accelerată, prin care s-au calificat în domeniul electric, mecanic și tehnic.

Citit 2893 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2024 18:15

2 comentarii

  • postat de imi e foame
    Joi, 07 Martie 2024 21:17
    89.137.137.***
    Nu e corect ca tichetele de masa sa fie impozitate de psd-pnl. Ei au aprobat si votat asta! Ne-au luat si dreptul de a ne hrani corespunzator.
    0
    3
  • postat de Andrei
    Joi, 07 Martie 2024 10:44
    178.138.34.***
    Ar trebui specificat ca va trebui sa trăiești minim 6 luni cu un salariu de sub 2000 de lei net plus la sfârșit dacă te angajează va trebui sa stai cu un salariu în jur de 3000 de lei net. De asta pleacă toată lumea ca nu ai din ce trai acasă la tine.
    0
    23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.