Traficant de droguri de mare risc, reţinut cu cristal la purtător (VIDEO)

Traficant de droguri de mare risc, reţinut cu cristal la purtător (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe 11 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din cadrul Biroului Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru că ar fi introdus în ţară şi traficat droguri de mare risc. Afacerea s-a extins şi în municipiul Galaţi, unde mai multe spaţii de locuit au fost percheziţionate în cadrul acestui dosar.

Măsura de reţinere a bărbatului a fost luată după ce acesta a fost prins în flagrant, în municipiul Focșani, având asupra sa, pentru vânzare, aproximativ două kilograme de substanță cristalină, drog de mare risc (4-CMC). Din cercetările efectuate, a reieșit că inculpatul a introdus în țară, din Olanda, cantitatea respectivă de cristal, disimulată într-un colet, transportat prin intermediul unei firme de curierat. Ulterior, în cadrul acestui dosar, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară în municipiul Galați. În locuinţele controlate au fost identificate și ridicate o cantitate de canabis, un cântar electronic și trei grindere cu urme de substanță vegetală, mai multe recipiente și ambalaje cu resturi sau urme de substanțe susceptibile a fi droguri, precum și alte mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galați și al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Media

Citit 1191 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2024 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.