Șoferi gălățeni, drogați cu canabis sau în prag de comă alcoolică (FOTO și VIDEO)

Șoferi gălățeni, drogați cu canabis sau în prag de comă alcoolică (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Intensificarea acțiunilor Poliției Rutiere la sfârșit de săptămână pe drumurile din județul Galați arată, la o scară îngrijorătoare, pericolele din trafic

Mulți șoferi se urcă la volan sub influența stupefiantelor sau în stări avansate de ebrietate, deși recent în România au intrat în vigoare două legi care îi trimit după gratii pe cei care, pe fondul consumului de substanțe interzise, comit accidente mortale ori sunt dovediți ca traficanți de droguri.

Peste o mie de testări au fost făcute în noaptea de sâmbătă spre duminică pe drumurile din județul Galați, mulți șoferi care au fost trași pe dreapta de filtrele rutiere răspândite pe străzi, drumuri naționale și județene dovedind că încă nu au priceput riscurile la care se expun când se urcă la volan fără a fi în deplinătatea facultăților fizice și/sau psihice din cauza consumului de alcool ori droguri.

Polițiștii de la Circulație și cei de la Ordine Publică, 109 în total, au consemnat abateri grave, asupra unora dintre șoferii depistați sub influența stupefiantelor găsind și droguri ori ustensile folosite la porționarea ori consumarea ”mărfii”.

Cei aflați sub influența stupefiantelor au fost trași pe dreapta în Galați. Tinerii au recunoscut că au fumat canabis chiar înainte să fie testaţi cu Drugtestul, rezultatul verificării rapide confirmând spusele lor. Șoferii au fost duși la spital pentru probe biologice și au fost lăsați pietoni cel puțin până la finalizarea cercetărilor în dosarele penale deschise pentru conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe. Acestea au fost doar o parte dintre cele 13 infracțiuni constatate de polițiști pe durata acțiunii care a început sâmbătă, la orele 18,00 și s-a terminat duminică, la orele 2,00. Celelalte încălcări ale legii constatate printre șoferii testați au fost din registrul conducerii sub influența alcoolului și respectiv al deținerii de droguri. 

Morți de beți

În această categorie se înscriu doi șoferi depistați în județ, unul la Jorăști și un altul la Tecuci. Primul, în vârstă de 52 de ani, a fost tras pe dreapta de un echipaj amplasat pe o stradă din Jorăști. Starea evident alterată în care se afla a fost confirmată de testarea pentru alcool. Bărbatul avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,07 la mie, motiv pentru care a fost dat jos de la volan și urcat în mașina Poliției, cu care a fost adus la spital pentru probe biologice. Concomitent i-a fost reținut permisul de conducere, care, mai mult ca sigur, îi va fi anulat de instanță în urma condamnării.

Cu o valoare mai mică, de ”doar” unu la mie în aerul expirat, a fost depistat un tecucean de 42 de ani. La fel ca predecesorul său, a luat drumul spitalului pentru analize, după care a fost trimis cu taxiul acasă, pentru că nu va mai avea voie să se urce la volan prea curând.

Pe durata raziei de opt ore, polițiștii au reținut 43 de permise de conducere, dintre care 22 pentru depășirea limitei maxime de viteză, nouă pentru depășire neregulamentară, patru pentru conducerea unui vehicul cu o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar opt pentru alte abateri la prevederile Ordonanței de urgență 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Astfel de acțiuni, susțin polițiștii, vor continua și în perioada următoare, în vederea reducerii numărului de accidente rutiere și pentru ca toți participanții la trafic să poată circula în condiții de siguranță.

Media

Citit 4384 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 19:42

2 comentarii

  • postat de Geos
    Luni, 25 Martie 2024 13:31
    5.13.153.***
    Degeaba, pana nu se schimba legislatia, sa-i lase pietini pe viata, evenual si cu masinile confiscare nu se vor linisti.
    0
    28
  • postat de Gigel
    Duminică, 24 Martie 2024 19:17
    5.13.149.***
    Daca ar sta si prin oras pe langa cluburi sau pe langa carciumile unde se fac nbc...s-ar scoate bine.
    4
    68

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.