Noi spații de relaxare la Complexul de agrement Zătun (FOTO)

Noi spații de relaxare la Complexul de agrement Zătun (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Complexul de agrement de la Balta Zătun dispune, începând de joi, 11 aprilie, de noi spații de relaxare și petrecere a timpului liber, grație unei investiții în valoare de 4 milioane de lei, realizată de Consiliul Județean (CJ) Galați, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM).

Căsuțe de lemn spațioase și dotate cu toate utilitățile, un nou loc de joacă pentru copii, dar și noi pontoane pe malul apei, foișoare și zone de relaxare la iarbă verde se numără printre noile obiective care s-au adăugat dotării Complexului de Agrement de la Zătun.

La fel de important este cadrul natural extrem de generos. Pe lângă balta Zătun din apropiere, gazonul verde crud străbătut de alei elegante și livada de pomi fructiferi aflată acum în plină înflorire conturează pentru vizitatori un cadru de poveste.

"Gălățenii au nevoie și de spații de relaxare și ne bucurăm că am reușit să extindem Baza de Agrement de la Zătun cu mai bine de 12.000 mp. Nu a fost ușor, pentru că a trebuit să realizăm infrastructură de canalizare, rețea electrică, tot ce înseamnă utilități.

Am ținut cont de solicitările din partea cetățenilor. Astfel, am construit încă nouă căsuțe, mult mai mari decât cele existente. O căsuță are o suprafață de peste 50 mp și cuprinde inclusiv o mică bucătărie și baie, dotate cu toate cele necesare, astfel că se pretează foarte bine pentru familiile cu copii. Tot pentru copii avem și un nou spațiu de joacă.

De asemenea, s-au amenajat trei foișoare mari, pentru că am avut solicitări din partea unor companii sau asociații care doreau să organizeze activități de team-building. Nu în ultimul rând, pentru iubitorii pescuitului am amenajat încă cinci pontoane pe malul apei, pentru că și în această privință am avut solicitări", ne-a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Acesta a precizat că, în aceste zile, vor fi încheiate formalitățile de predare a noilor obiective către Serviciul Domeniului Public Județean Galați, urmând ca, în cel mult o săptămână și jumătate, să poată intra în circuitul turistic.

Baza de la Zătun este deja unul dintre locurile preferate ale gălățenilor în ceea ce privește petrecerea timpului liber. În cursul anului 2023, baza de agrement a avut aproape 20.000 de vizitatori.

Pe lângă noile amenajări, Balta Zătun este periodic populată cu pește, astfel ca pescarii să aibă parte de capturi cât mai bogate. Tariful pentru o zi de pescuit este 75 de lei, iar căsuțele din generația "Zătun 1" se pot închiria cu 95 de lei/noapte. În perioada următoare vor fi stabilite tarifele și pentru noile căsuțe, din generația "Zătun 2". Dat fiind confortul superior, tariful acestora va fi ceva mai mare.

Citit 7448 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 20:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro