Elevii gălăţeni au spus "Nu" bullyingului

Elevii gălăţeni au spus "Nu" bullyingului
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Vineri, 19 aprilie, peste 130 de elevi din județul Galați, alături de cadrele didactice coordonatoare, au participat la activitatea finală a proiectului "Singura bătaie permisă este cea a inimii", desfășurată la Cercul Militar Galați.

La proiect au luat parte Inspectoratul de Poliție Județean Galați, Serviciul de Probațiune și organizația "Tinerii și viitorul", activitatea vizând creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la consecințele diverselor forme de manifestare a violenței în mediul școlar. În prima etapă, polițiștii de prevenire și specialiștii Serviciului de Probațiune, alături de voluntari, au desfășurat activități de informare la care au participat elevi de la Școala Gimnazială "Negoiță Dănăilă" din localitatea Ivești, Școala Gimnazială Nr. 26 din Galați, Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați, Liceul Teoretic "Dunărea", Școala Gimnazială Nr. 28 Galați, Liceul Tehnologic "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican" din Galaţi și Liceul Tehnologic "Simion Mehedinți" din Galați.

Pe baza celor învățate, elevii și-au folosit cunoștințele și creativitatea pentru a realiza postere prin care să atragă atenția asupra consecințelor fenomenului de "bullying", precum și proiecte în care au identificat și găsit soluții pentru diverse situații cu risc ridicat de victimizare la nivelul clasei din care provin. La finalul activității, echipajul fiecărei unități școlare a urcat pe scena Cercului Militar, pentru a simula un "proces", pe baza unui caz pus la dispoziție de către organizatori.

"Poveștile adevărate" au încercat să sublinieze principalii factori care favorizează implicarea minorilor în comiterea faptelor de natură penală, elevii alegând apoi consecințele. Cu talent, empatie, efort individual și de echipă, creativitate și spirit ludic, toți participanții au spus, sub diferite forme, dar cu o voce fermă, "Nu" bullyingului.

Citit 833 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 10:43

1 comentariu

  • postat de Geos
    Marți, 23 Aprilie 2024 20:19
    5.13.194.***
    Eveniment tip Cântarea României și alte asemenea activități în cere ne minunam cât de minunați suntem.
    Realitatea e cu totul alta: copii agresați de colegi "cu nevoi speciale" de care nu se ocupa, nimeni, "instituții" care pasează vina de la una la alta și multe pdf-uri, In rest scăpa cine poate.
    3
    6

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro