Bujorii se dau în spectacol în Parcul „Carol I”

Bujorii se dau în spectacol în Parcul „Carol I”
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Bujorii înfloriți din Parcul „Carol I” (fost CFR) le fac concurență celor din Grădina Botanică. E drept, nu sunt atât de mulți ca în Complexul Muzeal de Științele Naturii, dar se dau la fel de frumos și de parfumat în spectacol. Iar pentru unii dintre gălățeni Parcul „Carol I” este mai accesibil decât Grădina Botanică. Dovadă aleile pline de oameni, surprinse în cea de-a treia zi de Paște. Spectacolul floral din parc este și rezultatul modernizării cu fonduri europene a acestui amplasament. Valoarea totală a investiției inaugurate în vara anului trecut a fost de aproape 10 milioane de lei.

Parcul „Carol I” este menționat de către Gheorghe N. Munteanu Bârlad în lucrarea „Galaţii" între parcurile existente în oraș în anul 1927. În anul 2020, Consiliul Local Galați a hotărât schimbarea denumirii Parcului CFR în Parcul „Carol I”, având în vedere rolul definitoriu pe care Regele Carol I l-a avut în istoria României, inclusiv în istoria orașului Galați.

În fiecare an, la 15 mai, sărbătorim Ziua Bujorului Românesc, iar bujorul a devenit și „Floarea națională a României” din septembrie 2022. Denumit științific Paeonia peregrina romanica, bujorul românesc este o specie deosebită, distinsă prin frunzele verde închis cu lobi în formă de dinți, dar și prin  petalele roșu sângeriu dispuse în formă de cupă, în jurul unui pistil bogat în polen. Din cauza faptului că anul acesta toate florile au înflorit mai devreme, s-ar putea să nu ne bucurăm prea mult nici de bujori, care, cel mai probabil, se vor scutura până la ziua lor oficială, atât prin parcuri, cât şi în habitatul lor natural, aşa că acum este momentul să ne bucurăm de frumuseţea lor.

Citit 3210 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2024 18:15

1 comentariu

 • postat de Marian
  Marți, 07 Mai 2024 19:32
  89.136.187.***
  V-ati batut joc de un parc desfiintand aleile inadrate pe flancuri de trandafiri
  ati tait intr-o veselie fara mila arbori sanatosi
  Sa va fie rusine nemernicilor. Vina alegerile
  Vorbim!!!
  7
  7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.