Șahul și matematica i-au deschis drumul spre succes

Șahul și matematica i-au deschis drumul spre succes
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Ioana Bianca Chicăroșie este o adolescentă model a orașului nostru. Fata a făcut, de-a lungul anilor, ca numele orașului de la Dunăre să fie rostit cu mândrie la Campionatele Naționale de șah, la care a participat constant de la vârsta de șase ani și de la care vine acasă cu diplome și medalii.

În plină adolescență, atunci când tinerii sunt preocupați de prima iubire și de problemele pe care aceasta le ridică aproape de vârsta majoratului, Ioana Bianca (17 ani), elevă la CNVA Galați, rezolvă diagramele de șah, se antrenează zilnic jucând și se mândrește cu fiecare trofeu pe care îl câștigă, fără a neglija însă școala, pentru că performanța se obține cu seriozitate şi muncă asiduă.

Ioana Chicăroșie a devenit prima dată campioană națională la categoria 8 ani, având doar 7 ani, apoi a urcat din nou pe podium, fiind multiplă campioană la categoria sa de vârstă, cât și cu echipa la categoria 14 ani, la echipe mixte. Ioana este o tânără remarcabilă, rezultatele ei la șah au fost mereu foarte bune și este una dintre cele mai puternice junioare, având titlul de Vicecampioană la Campionatele Școlare Europene desfășurate în Cehia, în anul 2019.

Tânăra gălăţeancă mărturisește că, pe lângă șah, iubește și matematica, schiatul și se antrenează și la baschet, fiind și acesta un sport pe care îl practică de câțiva ani. „Din fiecare concurs de șah am avut câte ceva de învățat, dar cel care mi-a confirmat faptul că șahul ar trebui să devină o parte a vieții mele a fost primul meu Campionat European, cel din Georgia, la vârsta de șapte ani, unde am obținut locul 4. Îmi amintesc cu plăcere de noile senzații experimentate acolo, de primul zbor cu avionul și retrăiesc toate emoțiile când am urcat pe podium purtând steagul României”, își amintește și acum cu bucurie Ioana Bianca Chicăroșie. Pentru ea, șahul este un mod de a trăi, de a se exterioriza, ajutând-o să învețe că doar luptând obții ceea ce îți dorești.

„Poate că nu voi avea o carieră în acest sport, sau poate că da, rămâne o ușiță deschisă în viitor. Oricum, cred cu tărie că m-a ajutat să mă dezvolt intelectual, iar dacă aș putea da timpul înapoi, nu aș fi ales altă activitate pe care s-o practic și în care să mă remarc”, spunea Ioana într-un interviu publicat pe pagina clubului de șah la care fata se antrenează. Anul acesta, Ioana a obținut locul 2 la Campionatele Naționale pentru copii și juniori și va reprezenta România la Campionatul Mondial care se va organiza în Brazilia, în luna octombrie a acestui an. De asemenea, va participa și la Olimpiada de Șah Școlar de la Hunedoara, desfășurată în perioada 17-19 mai, având în vedere locul I la Olimpiada Județeană.

„Viața liberă” susține performanța și suntem alături de tinerii care prin muncă, perseverență și pregătire serioasă reușesc să urce pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor naționale și internaționale, făcând din Galați, orașul natal, un ambasador al performanței și al reușitei. Îi dorim Ioanei Bianca Chicăroșie multă putere de muncă, inspirație la fiecare concurs de șah, concentrare și cât mai multe rezultate îmbucurătoare. Felicitări ei, părinților și antrenorilor!

Citit 3329 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Mai 2024 14:46

1 comentariu

  • postat de Costel
    Sâmbătă, 11 Mai 2024 18:15
    146.241.79.***
    Felicitări și bafta..șahul este jocul minți..Bravo Ioana !
    0
    23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.