Pescarii vor avea obligația de a raporta capturile de scrumbie

Pescarii vor avea obligația de a raporta capturile de scrumbie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea a început emiterea noilor permise de pescuit comercial pentru locuitorii din rezervaţie, actele incluzând obligativitatea acestora de a raporta capturile de scrumbie, una dintre cele mai valoroase din punct de vedere economic.

Guvernatorul Rezervaţiei, Bogdan Bulete, a amintit că, începând din acest an, pescarii nu mai au dreptul să-şi ia un ajutor în barcă atunci când merg să prindă scrumbie şi a precizat că obligativitatea impusă în noile permise este de a raporta capturile din această specie.

"De-a lungul timpului, am observat că, la specia scrumbie, figura un mare zero în dreptul capturii. (...) Începând din acest an, cota în total s-a menţinut un pic crescută, dar vor avea o cotă separată din specia scrumbie. Nu mai acceptăm acest dublu limbaj în care noi pescuim şi nu raportăm cantităţile extrase, pentru că e un lucru care se va întoarce împotriva lor", a menţionat guvernatorul Rezervaţiei.

Bulete a mai spus că există riscul de a stopa pescuitul unor specii, cât timp ele nu se regăsesc în capturile raportate de pescarii comerciali.

"Faptul că aceste specii nu se regăsesc în raportările respective ne poate duce la ideea că se află în declin sau în pericol şi la un moment dat vom fi obligaţi să luăm măsuri restrictive. Este în interesul tuturor, şi al nostru, al administratorilor, şi al pescarilor, să fim corecţi cu resursa, pentru că aşa putem dimensiona măsurile de management al resursei piscicole", a subliniat guvernatorul Rezervaţiei.

Citit 1064 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2024 13:24

2 comentarii

 • postat de Galatean
  Luni, 27 Mai 2024 04:50
  5.13.203.***
  Si chiar credeti ce raporteaza ei,?De obicei se raporteaza ce se vrea si cat vrea, atat timp cat nimeni nu stie cat se prinde intr-o zi per total. Exemplu carasul e pe cale de disparitie in canale cat si in dunare , crapul la fel, fata de anii 90, de ce ? S-a indiguit tot ce sa concesionat in delta.
  1
  8
 • postat de Das
  Duminică, 26 Mai 2024 16:24
  89.137.229.***
  Cu 50 lei kg se strica oricum in vitrine! Nu o cumpara decat cativa bogati !
  2
  14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.