Parteneri ai UDJG, în proiecte de tehnologie militară

Parteneri ai UDJG, în proiecte de tehnologie militară
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Compania Marshall şi BlueSpace Technology plănuiesc să dezvolte rapid un prototip de soluţie containerizată militară şi să discute potenţialul de a înfiinţa o unitate de producţie în România.

De experiența rezultată din această colaborare ar putea să beneficieze și studenții gălățeni de la Universitatea "Dunărea de Jos".

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", odată cu inaugurarea halei de microproducție a Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (FACIEE), în 2023, a fost semnat un acord de parteneriat între universitatea gălățeană și firma BlueSpace Technology, în vederea derulării unor activități de tempestizare (izolare electromagnetică a componentelor hardware) a unor echipamente destinate industriei de apărare sau comunicațiilor speciale, echipamente care au nevoie de un nivel superior de protecție a securității informațiilor.

De asemenea, între universitate și compania parteneră se avea în vedere o colaborare în materie de cercetare, pentru dezvoltarea echipamentelor din domeniul CyberSecurity.

Potrivit memorandului de colaborare între Marshall și BlueSpace Technology,se vor analiza oportunităţi de parteneriat pentru proiectarea, dezvoltarea şi integrarea capacităţilor de ecranare electromagnetică şi tempest în soluţii containerizate.

Acordul a fost semnat, luni, la Expoziţia Internaţională Black Sea Defense & Aerospace (BSDA), care are loc în Bucureşti.

Citit 1216 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2024 17:17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro