Eliminarea ambroziei, obligatorie prin lege

Eliminarea ambroziei, obligatorie prin lege
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Somații aplicate unor persoane fizice sau juridice

O fi fost ambrozia nelipsită de pe masa zeilor Olimpului, dar, în zilele noastre, buruiana cu același nume este motiv de "harță" cu autoritățile locale. Ambrozia poate avea un impact deosebit asupra sănătății oamenilor, din cauza polenului puternic alergen.

În perioada următoare, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația legală să facă lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, atrage atenția Primăria Galați. Astfel, aceștia sunt obligați să desfășoare, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.

Pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acesteia sunt recomandate următoarele metode: cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcție de locul și suprafața infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate, efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz.

Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu avertisment, care poate fi urmat de amendă între 1.000 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

De la începutul acestui an, Primăria municipiului Galați a aplicat 12 somații unor persoane fizice sau juridice pe terenurile cărora s-a constatat existența buruienii ambrozia.

Citit 1363 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2024 08:15

2 comentarii

 • postat de Sile
  Joi, 06 Iunie 2024 09:00
  5.2.209.***
  bataie de joc in acest oras. Strazi transformate in santiere de mai mult de 1 an,mult praf .Pe cei de la primarie cine ii amendeaza pentru poluarea produsa de aceste santiere? Pentru ambrozie ( nu zic ca este rau) te ameninta cu amenda
  3
  7
 • postat de sitizen
  Joi, 06 Iunie 2024 07:53
  86.120.239.***
  iar cu ambrozia de pe terenul public, apartinand Primariei....cine pe cine someaza/sanctioneaza??
  2
  7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.