Finanțare de 14 milioane de lei pentru şcolile din Tecuci

Finanțare de 14 milioane de lei pentru şcolile din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Tecuci s-a câștigat finanțare pentru un proiect de dotare a şcolilor și grădinițelor, în valoare de 14 milioane de lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În cadrul proiectului, se vor dota laboratoare de informatică şi săli de clasă, care vor primi table interactive, calculatoare, sisteme de sunet și videoconferință, scanner, imprimante etc. Vor primi echipamentele necesare laboratoare din toate domeniile didactice, cabinete școlare, inclusiv cabinete de asistență phihopedagogică, săli de sport şi ateliere de practică.

Printre proiectele realizate și aflate în exploatare la Tecuci se numără restaurarea Scolii "Dimitrie Sturza", un monument istoric al urbei, unde s-au  finalizat  lucrările de amenajare, care au costat 12 milioane de lei, cu finanțare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Despre această investiţie, primarul Lucian Costin ne-a declarat: "Am urmărit  execuția, mi-au plăcut multe, unele deficiențe s-au remediat, obiectivele sunt în garanție, iar astăzi această școală arată foarte bine. Eu am urmat chiar la această şcoală clasele I-IV și, înainte de lucrări, mi-am vizitat clasa, pe care am găsit-o neschimbată de atunci". La această școală s-au făcut și alte investiții, din bugetul local, ferestrele de exemplu, care în proiectul european erau prinse doar cu mici reparații, astfel că s-a alocat suma de 1,2 milioane de lei pentru a fi  schimbate și geamurile.

Citit 540 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2024 13:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro