O tecuceancă şi două gălăţence, într-un prestigios festival muzical

O tecuceancă şi două gălăţence, într-un prestigios festival muzical
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Alexandra-Ioana Damian din Tecuci, Andreea-Ana Mihai şi Andreea-Anya Ene din Galaţi vor concura pe scena prestigiosului Festival Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu" de la Brăila. Cele trei artiste au trecut cu brio printr-o preselecţie riguroasă, care a avut loc la Bucureşti, performând în faţa unui juriu format din celebrităţi ale muzicii româneşti.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila a făcut publică lista concurenților admiși în urma preselecției pentru Festivalul-concurs Internațional de Muzică Ușoară "George Grigoriu", care va avea loc în perioada 24-26 mai 2024.

Dintre cei 24 de concurenţi, 12 sunt străini, din ţări ca Italia, Cipru, Ucraina și Kazahstan, iar 12 sunt artişti români. Ne-am bucurat să descoperim pe listă nu mai puţin de trei nume cunoscute pentru gălăţeni şi tecuceni. Pe tecuceanca Alexandra-Ioana Damian aţi putut-o vedea anul trecut la "Vocea României", de la Pro Tv. Iar gălăţencele Andreea-Ana Mihai şi Andreea-Anya Ene au un bogat palmares de premii obţinute în competiţii muzicale.

Potrivit organizatorilor, din juriu au făcut parte Marius Ţeicu - preşedinte, Ionel Tudor, Adrian Romcescu, dar și fiica lui George Grigoriu, Andreea Andrei. Alături de concurenţi s-au aflat Andrei Tudor şi Octavian Ursulescu!

Mai merită spus că Marele trofeu al festivalului valorează 4.000 de euro. Şi că, în fiecare din cele trei zile ale festivalului, după secțiunea de concurs, vor avea loc recitaluri Zdob și Zdub (24 mai), Horia Brenciu şi HB Orchestra (25 mai) şi Andra (26 mai).

Citit 3527 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.