PARCUL INDUSTRIAL - fără acoperiş, fără buget, dar cu şefi noi

PARCUL INDUSTRIAL - fără acoperiş, fără buget, dar cu şefi noi

Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
2 comentarii

Se împlineşte un an de când pavilionul administrativ al Parcului Industrial aşteaptă zadarnic să-i fie reparat acoperişul şi se degradează cu fiecare zi care trece. Privind lucrurile optimist, în acest moment ar avea cine să se ocupe de procedurile necesare pentru găsirea unui constructor care să repare acoperişul. Asta pentru că societatea are un nou Consiliu de Administraţie (CA). Numai că, pentru a plăti remedierile, ar trebui să existe şi bani, iar marea problemă este că societatea nu are încă un buget pentru anul 2018.

Toate societăţile care au ca unic acţionar Consiliul Local s-au pricopsit, în urma deciziilor luate de Consiliul Local la recenta şedinţă ordinară, cu bugete de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018 şi cu noi consilii de administraţie. Excepţie face doar SC Industrial Parc SRL care are doar o nouă administraţie, nu şi buget.

Prin Hotărârea nr. 222 au fost numiţi, prin vot secret, pentru următorii patru ani, membrii noului CA. Este vorba despre Claudiu Brînzan – director general adjunct la Administraţia Zonei Libere, Cristian Udriş – asociat şi administrator Mokabo SRL, Mirela-Liana Signer – inspector de specialitate resurse umane la Carrion Expedition SRL Cluj Napoca, Marian Mihai – şef compartiment audit intern la Transurb SA şi George-Gabi Dodan, care lucrează la serviciul tehnic al Spitalului Judeţean Galaţi. Selecţia lor s-a făcut în urma unui interviu, de către o comisie special constituită, formată din viceprimarii Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR), precum şi consilierii locali Angela Ivan (PNL), Eugen Găvan (fost ALDE) şi Oana Iurescu (PMP).

Unde-i bugetul?

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, faptul că nu a fost supus votului consilierilor şi un buget pentru SC Industrial Parc SRL are legătură cu litigiul aflat pe rolul Tribunalului Galaţi. Este vorba de procesul prin care Primăria municipiului Galaţi cere instanţei să constate nulitatea contractului de cesiune a dreptului de folosinţă şi constituire a dreptului de superficie asupra Parcului Industrial, pentru 42 de ani. Documentul a fost semnat de fostul director al SC Industrial Parc SRL Galaţi, Costică Voicu, cu firma ucraineană VVK Euro Tehnologic SRL după ce aleşii locali hotărâseră diminuarea suprafeţei parcului.

„Sperăm ca la momentul la care va putea fi supus atenţiei Consiliului Local un proiect de buget, problema terenului Parcului Industrial să fie clarificată. Pentru că ar fi trebuit să prezinte şi nişte venituri pe care, în momentul de faţă, nu are în baza a ce să le realizeze, tot terenul fiind supus unui litigiu. Dacă până acum, surprinzător, veniturile au fost zero, acum faptic cu siguranţă erau zero, nemaiexistând nici măcar o palmă de pământ pe care să o închirieze”, a declarat primarul.

Procesul are un nou termen de judecată pe 26 aprilie. Sperăm ca pavilionul să reziste până când se vor descurca iţele juridice.

Cum se alege praful de 7,4 milioane de euro (VIDEO) - CLICK AICI

Citit 9030 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:31

2 comentarii

 • postat de Intrebare pentru primar Miercuri, 18 Aprilie 2018 09:20 86.124.202.*** Link la comentariu
  2
  33

  De ce este nevoie de un CA compus din 5 membri si nu un administrator unic? Cine le plateste indemnizatiile de 1.740 lei lunar x 5 membri x 12 luni = 104.400 lei/an, atita timp cit societatea nu produce nici un venit??

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 18 Aprilie 2018 08:47 79.116.109.*** Link la comentariu
  3
  23

  Unde e buu getul... crd ca e muu getul! Bai voi astia de la conducerea locala nu va luat nimeni de guler!
  Nu ma mira nimic nici 20 20 nici genunghe nici taierea de pamblica la toatela publica a scolii... gropi... psd pmp pnl prostie si hotie cat cuprinde,,, M-AR MIRA REACTIILE PROSTIMII... DACA NU ACUM ATUNCI CAND???

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.