Drogat și fără permis, la volan pe „Drumul Morții”

Drogat și fără permis, la volan pe „Drumul Morții”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un tânăr de 28 de ani, din comuna gălăţeană Independența, a pus în pericol grav traficul pe cea mai circulată și periculoasă șosea din județ, după ce s-a urcat la volan sub influența drogurilor.

Deși nu avea nici permis valabil, carnetul fiindu-i ridicat ca efect al unei abateri anterioare, individul s-a urcat la volanul mașinii, împreună cu o femeie. Pe DN 25, un echipaj de poliție a observat că mașina avea o traiectorie sinuoasă, motiv penru care i-a făcut semn șoferului să oprească.

Înainte ca polițistul să ajungă la el, bărbatul a trecut pe bacheta din spate, susținând că femeia fusese cea care condusese mașina. Planul nu a ținut, pentru că tânăra a negat că ar fi șofat, motivele minciunii ieșind rapid la iveală, în urma verificării habitaclului mașinii și a documentelor.

"Bărbatul le-a prezentat polițiștilor o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără valabilitate. Întrucât în autoturism se simțea un miros înțepător, polițiștii au controlat interiorul acestuia, în cotieră fiind găsite un flacon de plastic cu o substanță vegetală și un grinder. De asemenea, pe podeaua autoturismului, în spatele banchetei șoferului, a fost găsită o țigară confecționată artizanal. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța THC5 (canabis)", a precizat cms șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Șoferul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, pe numele lui fiind deschis un dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și conducere fără permis.

Citit 1461 ori Ultima modificare Duminică, 30 Ianuarie 2022 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.