UPDATE. Accident în intersecția de la „Ultimul leu". Taximetristul care l-a provocat este arestat la domiciliu (FOTO)

UPDATE. Accident în intersecția de la „Ultimul leu". Taximetristul care l-a provocat este arestat la domiciliu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

UPDATE 22 noiembrie 2022:

Judecătoria Galați a respins propunerea de arestare preventivă pe care procurorii au formulat-o împotriva taximetristului care duminică, 20 noiembrie, a provocat un accident în zona Inelului de Rocadă și a fugit. Instanța a dispus ca șoferul în vârstă de 33 de ani, acuzat de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, să stea în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, ceea ce îl va împiedica să mai lucreze, cel puțin o vreme, ca angajat al unei companii de taxi din Galați. Sentința este definitivă.

------------------------------------------

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați l-au depistat pe bărbatul de 33 de ani, care se sustrăgea cercetărilor și se refugiase în interiorul unui apartament situat intr-un bloc pe raza municipiului Galați, unde locuia cu chirie.

A fost testat alcoolscop, iar rezultatul a fost de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”După audieri și după administrarea probatoriului în dosarul penal, polițiștii au dispus reținerea sa pentru 24 de ore. A fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați în vederea luării unei măsuri preventive”, a anunțat Poliția Galați în cursul serii de duminică, 20 noiembrie.

-----------------------------------------

Este vorba despre un gălățean în vârstă de 33 de ani, căutat de poliție după ce a provocat un eveniment rutier în zona Inelului de Rocadă, accident soldat cu doi răniți și pagube materiale. Accidentul a avut loc duminică dimineață, puțin după ora 6,00, pe strada Brăilei. Taxiul la volanul căreia se afla tânărul de 33 de ani cobora dinspre Spitalul de Urgență și odată ajunsă în dreptul Kauflandului, a pătruns pe contrasens. A lovit frontal o altă mașină, condusă regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 41 de ani.

În urma impactului, șoferul mașinii lovite și soția sa, de 42 de ani, aflată în dreapta, au fost răniți și au fost duși la spital pentru investigații amănunțite. La fața locului, polițiștii nu l-au mai găsit pe șoferul care a păruns pe cotrasens, fiind nevoiți să facă cercetări pentru stabilirea identității acestuia.

Foto IPJ GL

”Conducătorul auto care a pătruns pe sensul opus de mers a abandonat autoturismul și a părăsit locul producerii accidentului, până la sosirea polițiștilor. Acesta a fost identificat, fiind vorba despre un bărbat de 33 ani, din municipiul Galați, și se fac verificări în vederea depistării, întrucât se sustrage cercetărilor”, a declarat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, la circa șase ore de la producerea evenimentului.

Poliția Rutieră a deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă și părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei. Autorul accidentului riscă să fie cercetat și pentru refuz sau sustragere de la prelevarea probelor biologice, având în vedere că nu s-a putut stabili dacă la momentul producerii accidetului se afla sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Citit 13403 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.