”Piedici” pentru maşini în intersecţia cu cele mai multe ACCIDENTE din Galaţi
Foto: Foto Marius Negri

”Piedici” pentru maşini în intersecţia cu cele mai multe ACCIDENTE din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Intersecţia străzilor Movilei şi Poşta Veche a fost luată, în sfârşit, în seamă, după ce în zonă s-au petrecut zeci de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate


Este puţin probabil să aibă cineva o evidenţă exactă a tamponărilor şi accidentelor petrecute, în ultimii ani, în intersecţia străzilor Movilei şi Poşta Veche, dar cu siguranţă numărul acestora este de categoria zecilor. Uneori, chiar mai multe pe săptămână sau chiar în cursul aceleiaşi zile. Cauza a fost, invariabil, aceeaşi: neacordarea de prioritate de către şoferii care circulau pe Poşta Veche, deşi pe ambele sensuri de mers erau indicatoare STOP, care ar fi trebuit să fie suficiente ca să-i determine să încetinească. Semnele de circulaţie s-au dovedit însă ineficiente, intersecţia devenind, în timp, locul din Galaţi unde s-au înregistrat cele mai multe evenimente rutiere, fiecare soldat cu avarierea gravă a cel puţin două maşini.

Limitatoare de cauciuc

Voci din rândul şoferilor, dar şi din cel al gălăţenilor care au case în zonă şi ale căror imobile au fost nu odată „obstacole” în care s-au oprit maşinile în urma coliziunii au cerut insistent luarea unor măsuri pentru stoparea fenomenului. Echipaje de poliţie sau limitatoare de viteză au fost soluţiile cele mai sugeratei şi, iată, după ani de zile în care accidentele s-au produs cu regularitate de metronom, una dintre ele a fost adoptată.

Limitatoarele de viteză au apărut pe Poşta Veche, pe ambele sensuri de mers în apropierea indicatoarelor STOP, astfel că şoferii ar trebui măcar să încetinească, dacă nu chiar să oprească, înainte de a traversa strada Movilei.

Chiar şi aşa, riscurile nu sunt eliminate în totalitate, susţin unii şoferi. "Sunt bune pentru cei care conduc corect, dar şmecherii le vor ocoli sau vor trece peste ele cu viteză şi tot nu se vor asigura cum trebuie", susţine Doru Ispas, şofer.

Cel mai recent accident a avut loc în intersecţia cu pricina pe 26 mai şi s-a soldat cu avarierea a trei maşini.

Citit 9417 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.