Foaie de parcurs pentru echitate fiscală europeană

Foaie de parcurs pentru echitate fiscală europeană
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echitatea fiscală este esențială pentru ieșirea din criza social-economică provocată de pandemie, a declarat europarlamentarul gălăţean Dan Nica.

"Grupul S&D din Parlamentul European a lansat campania #TaxJustice și Foaia de parcurs pentru echitate fiscală în UE. Totodată, am reușit crearea unei subcomisii europarlamentare permanente pentru combaterea fraudei fiscale. Pentru o relansare economică sustenabilă și o tranziție climatică echitabilă, Europa are nevoie de măsuri ferme anti-evaziune, în special în cazul companiilor multinaționale, precum și de taxarea produselor poluante", a precizat Nica.

Evitarea impozitelor cauzează anual pierderi de 190 de miliarde de euro la nivelul întregii Uniuni Europene. "În contextul globalizării, capacitatea țărilor de a impune individual taxe marilor companii este redusă. De aceea, e nevoie de un efort coordonat. Propunem, ca grup europarlamentar, impozit minim de 18 la sută în UE pentru marile companii multinaționale, în condițiile în care rata de taxare a acestora a scăzut mult în ultimii ani, ajungând la o medie de 9,5 la sută. Spre comparație, IMM-urile sunt impozitate cu aproximativ 23 la sută, ca medie europeană", a subliniat Dan Nica.

Citit 10696 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 10:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.