Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Echitatea fiscală este esențială pentru ieșirea din criza social-economică provocată de pandemie, a declarat europarlamentarul gălăţean Dan Nica.

"Grupul S&D din Parlamentul European a lansat campania #TaxJustice și Foaia de parcurs pentru echitate fiscală în UE. Totodată, am reușit crearea unei subcomisii europarlamentare permanente pentru combaterea fraudei fiscale. Pentru o relansare economică sustenabilă și o tranziție climatică echitabilă, Europa are nevoie de măsuri ferme anti-evaziune, în special în cazul companiilor multinaționale, precum și de taxarea produselor poluante", a precizat Nica.

Evitarea impozitelor cauzează anual pierderi de 190 de miliarde de euro la nivelul întregii Uniuni Europene. "În contextul globalizării, capacitatea țărilor de a impune individual taxe marilor companii este redusă. De aceea, e nevoie de un efort coordonat. Propunem, ca grup europarlamentar, impozit minim de 18 la sută în UE pentru marile companii multinaționale, în condițiile în care rata de taxare a acestora a scăzut mult în ultimii ani, ajungând la o medie de 9,5 la sută. Spre comparație, IMM-urile sunt impozitate cu aproximativ 23 la sută, ca medie europeană", a subliniat Dan Nica.

Citit 4325 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 10:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro