O nouă tranșă de ajutoare din partea Uniunii Europene

O nouă tranșă de ajutoare din partea Uniunii Europene
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Distribuirea pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene (UE) - tranșa a patra - va începe joi, 5 mai 2022, la ora 8,00, în spațiul din Piața Țiglina 1 - Parcarea laterală, anunță Primăria Galați.

În cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - POAD 2019/2021, la nivelul municipiului Galați, fiecare beneficiar final va primi câte o cutie care cântărește 25,3 kg și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe.

Toate acestea vor ajunge la beneficiarii venitului minim garantat și toți membrii familiei acestora, dar și la familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. De asemenea, pot beneficia de alimente și persoanele/ familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav si accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private) și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Conform Primăriei, "acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care vor exista stocuri cu produse, după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare".

Pentru a putea ridica produsele comunitare, beneficiarii trebuie să se prezinte cu următoarele documente, în original: actul de identitate valabil al persoanei titulare; actul de identitate valabil al soțului/ soției/ concubinului/ concubinei; certificatul de naștere al copilului, după caz.

Programul de distribuție este de luni până vineri, între orele 8,00 și 16,00.

Citit 5715 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.