Proiecte lansate pentru achiziția a cinci microbuze nepoluante

Proiecte lansate pentru achiziția a cinci microbuze nepoluante
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, acesta este obiectivul general al celor două proiecte pe care administrația locală le-a lansat pe 8 iunie 2023. Este vorba despre achiziția a cinci microbuze nepoluante, pentru care Primăria Galați, în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, a semnat cu Ministerul Dezvoltării două contracte de finanțare europeană în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În cazul primului contract, care vizează achiziția a două microbuze nepoluante, valoarea totală este de 2.929.006 de lei. Iar pentru celelalte trei, valoarea totală a contractului de finanțare se ridică la 4.393.509 de lei. Durata de implementare a fiecăruia dintre cele două proiecte este de 39 de luni.

Dacă tot veni vorba despre înnoirea parcului auto, merită reamintit că se află în derulare două licitații organizate de Primăria Galați: o procedură pentru achiziția a 20 de autobuze electrice, cu lungimea de circa 10 metri, și o alta, pentru achiziția a 10 tramvaie, de aproximativ 18 metri destinate transportului public de călători. Cumpărarea mijloacelor de transport este finanțată tot din fonduri europene prin PNRR.

Citit 2223 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iunie 2023 07:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.