Licitația pentru 20 de autobuze, suspendată în ziua depunerii ofertelor

Licitația pentru 20 de autobuze, suspendată în ziua depunerii ofertelor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Procedura organizată de Primăria Galați pentru achiziția a 20 de autobuze electrice, cu lungimea de circa 10 metri, a fost suspendată chiar în ziua în care expira termenul pentru depunerea ofertelor. Cel mai probabil, licitația a fost pusă pe "pauză" pentru ca administrația locală să aibă timp pentru a răspunde cererilor de clarificare formulate de potențialii ofertanți.

Procedurile organizate de Primăria Galați pentru achiziția unor autobuze nepoluante au cam început cu stângul. Astfel, în februarie anul acesta, ați putut afla din "Viața liberă" că licitația lansată de Primărie pentru cumpărarea a 20 de autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ 12 metri, a fost anulată pentru că, la data-limită de depunere a ofertelor, niciunul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz. O nouă licitație a fost lansată și se află, în prezent, în desfășurare. Ofertele pentru contractul cu o valoare estimată de 52.633.508 de lei fără TVA ar trebui să fie depuse până pe 24 iulie 2023. Firește, dacă nu se va impune suspendarea acestei proceduri.

Miercuri, 5 iulie 2023, a fost suspendată licitația pentru achiziția altor 20 de autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ 10 metri. Valoarea estimată a contractului este de 52.633.508 de lei fără TVA. Pe lângă cele 20 de autobuze nepoluante, se cer și două stații de reîncărcare rapidă și șase stații de reîncărcare lentă. Mai mult, contractul prevede și posibilitatea achiziționării suplimentare a altor două autobuze și a unei stații de reîncărcare lentă, având aceleași caracteristici și preț cu cele cuprinse în oferta de bază. Rămâne de văzut cât de repede va fi repusă în desfășurare procedura și dacă se vor găsi furnizori pentru mijloacele de transport.

În derulare se află și o a treia procedură, pentru achiziția a 10 tramvaie de aproximativ 18 metri, destinate transportului public de călători. Pentru contractul cu o valoare estimată de 98.454.000 de lei fără TVA, ofertele sunt așteptate până pe 11 iulie 2023. Evident, sub rezerva că și această procedură ar putea fi suspendată.

Reamintim că finanțarea pentru cele 50 de mijloace de transport nepoluante este asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citit 1087 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2023 06:30

2 comentarii

  • postat de Jack
    Vineri, 07 Iulie 2023 04:22
    5.13.233.***
    Multa lalaiala , anulari de licitatii, pina unde vrei sa o duci cu anularile acestea cand orasul are nevoie urgent de autobuze fie electrice fie hibride sau diesel
    0
    0
  • postat de MM
    Joi, 06 Iulie 2023 12:07
    5.13.205.***
    Mda, si uite asa din licitatie, in licitatie, fie ca a, fost anulata, fie ca este facuta in scop electoral, deci la misto fie ca ca-i pe bune, pe faimoasa administratie gospodara si cu mare grija fata de comunitate, ajunge in anul electoral 2024, cu promisiuni desarte si fantasmagorice, dar cu mari
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.