Finanțare europeană pentru bibliotecarii de la "V. A Urechia"

Finanțare europeană pentru bibliotecarii de la "V. A Urechia"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Proiect în sprijinul comunității. Competențe

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" a obținut, în premieră, o finanțare în cadrul programului "Erasmus Plus", în valoare de 46.815 euro. Fondurile vor fi folosite pentru pregătirea personalului din domeniul educației adulților.

"20 de angajați ai Bibliotecii Județene "V.A. Urechia" Galați vor beneficia de oportunitatea de a participa la cursuri și vizite profesionale în Cehia, Slovenia, Polonia, Bulgaria și Portugalia. Aceste experiențe le vor permite bibliotecarilor să se familiarizeze cu practici și metode educaționale inovatoare, aplicate în alte țări europene. În urma formării, cei 20 de bibliotecari îşi vor împărtăși cunoștințele și abilitățile dobândite altor 30 de bibliotecari, de la bibliotecile comunale din județ. Prin intermediul acestui schimb de experiență, se urmărește crearea unui program de ateliere specifice adresate femeilor adulte din medii dezavantajate", ne-a explicat Florina Diaconeasa, şef serviciu Relaţii cu Publicul în cadrul bibliotecii.

"Obiectivul final al proiectului este de a sprijini dezvoltarea personală și profesională a 200 de femei din municipiul şi județul Galaţi. Participantele vor fi selectate din rândul persoanelor care se confruntă cu diferite provocări, cum ar fi lipsa diplomelor de bacalaureat, antecedente penale sau experiență profesională limitată sau inexistentă. Prin intermediul programului de ateliere, create de bibliotecarii implicați în proiect, cursantele vor dobândi competențele necesare pentru a obține un loc de muncă și pentru a-și îmbunătăți viața. Printre competențele dezvoltate în cadrul programului se vor număra utilizarea resurselor online pentru localizarea anunțurilor de angajare, compunerea unui CV și a unei scrisori de intenție, precum și utilizarea instrumentelor digitale de bază și evaluarea informațiilor difuzate prin intermediul mass-media şi rețelelor de socializare", ne-a mai spus Florina Diaconeasa.

Citit 1974 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iulie 2023 13:52

1 comentariu

  • postat de cititor
    Sâmbătă, 08 Iulie 2023 13:03
    95.76.1.***
    Ar fi foarte bine daca VA Urechea ar primi fonduri
    - si pentru modernizarea toaletei/latrinei (barbati) de la parter,
    - si pentru dotarea salii de lectura cu niste cuiere de haine, pentru timp rece (daca tot s-a eliminat garderoba...)
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.