Constructori pentru renovarea Şcolii "Gheorghe Marinescu"

Constructori pentru renovarea Şcolii "Gheorghe Marinescu"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Asocierea Comtiem SRL - Diagonal Studio SRL a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi pentru renovarea energetică a Școlii Gimnaziale "Gheorghe Marinescu", situată în cartierul Țiglina I. Valoarea contractului se ridică la 8,6 milioane de lei fără TVA, iar durata lucrărilor va fi de 15 luni, dintre care trei luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuție. Investiţia este finanţată din fonduri europene, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit Primăriei Galaţi, principalele lucrări presupun termoizolarea pereților, înlocuirea tâmplăriei, înlocuirea șarpantei și a învelitorii, finisaje interioare, refacerea instalației interioare, montarea unui sistem solar pentru producerea apei calde și a unui sistem de panouri fotovoltaice pentru curentul electric, modernizarea instalațiilor de iluminat etc.

"Clădirea va fi renovată, pentru a oferi cele mai bune condiții copiilor și profesorilor. Vorbim de lucrări ample, care, pe de o parte, vor conduce la un confort sporit, iar pe de altă parte, la utilizarea energiei bazate pe sisteme de panouri fotovoltaice", a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Conform administraţiei locale, până acum, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, au fost modernizate 17 grădinițe, școli și licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unități de învățământ. Cele două creșe existente au fost modernizate și există proiecte în diferite stadii pentru construcția a cinci creșe noi. În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.

Citit 1771 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.