Palatul Administrativ al Galațiului devine "verde"

Palatul Administrativ al Galațiului devine "verde"
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Joi, 9 noiembrie, la sediul Prefecturii a fost semnat, cu o asociere formată din trei firme din Ardeal, contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție pentru lucrările din cadrul proiectului "Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ al județului Galați - Corp A", situat pe strada Domnească nr. 56.

Proiectul, derulat de către Instituția Prefectului - Județul Galați, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, beneficiază de finanțare nerambursabilă prin PNRR și are o valoare de 13,745 milioane de lei plus TVA. Durata contractului este de 20 de luni, din care două luni pentru proiectare și 18 luni pentru executarea lucrărilor, iar perioada de garanție este de 84 de luni. Contractul a fost atribuit asocierii Euras SRL Satu Mare (lider) - Procad Business SRL Satu Mare - Arhing SRL Târgu Mureș.

Printre principalele rezultate așteptate se numără economisirea pe termen mediu și lung a cantității de energie utilizate, reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de dioxid de carbon cu peste 40%, reducerea costurilor cu utilitățile, precum și utilizarea de surse regenerabile. Conform raportului de audit energetic, clădirea este încadrată în prezent într-o clasă energetică inferioară (clasa B), iar nivelul după implementarea proiectului va fi asimilabil indicatorilor de clădire cu înaltă performanță energetică (clasa A).

Toate lucrările vor fi executate cu respectarea principiului "Do No Significant Harm" ("Nu provoca un rău semnificativ" mediului), pentru ca sediul Prefecturii să devină o clădire rezilientă și verde.

Citit 4036 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023 09:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro