Finalizarea proiectului „ Extinderea si dotarea şcolii gimnaziale nr.1 sat Tuluceşti, comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi”

Finalizarea proiectului „ Extinderea si dotarea şcolii gimnaziale nr.1 sat Tuluceşti, comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 

 

 

Comuna Tuluceşti, cu sediul în Sat Tuluceşti, Strada Primăriei nr. 12, Comuna Tuluceşti, Judeţul Galaţi, având cod fiscal: 3553307, reprezentată legal prin domnul Primar – Bratu Petrică, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului Extinderea si dotarea şcolii gimnaziale nr.1 sat Tuluceşti, comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi, cod SMIS 122857.

Proiectul a fost implementat prin intermediul contractului de finanțare 4247/14.05.2019, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar, fiind finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educationale, Prioritate de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii și învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Durata de implementare a proiectului este de la data 15.04.2016 până la data 31.12.2023, valoare totală fiind de 10.510.747,18 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 8.925.238,10 lei, din care 7.741.277,94 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat dezvoltarea infrastructurii educaţionale şcolare din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est prin extinderea şi dotarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Tuluceşti, comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

OS1: Realizarea unei extinderi prin corp şcolar nou, în vederea asigurării funcţionalului şcolar necesar pentru înglobarea numărului de elevi preconizat,

OS2: Dotarea şi echiparea corpului şcolar, pentru acces la un proces instructiv-educativ performant.

Astfel, în urma implementării proiectului a fost obținut rezultatul asumat privind o clădire înfiintață și dotată, respectiv extinderea Școlii Gimnaziale nr. 1 Tulucești prin înființarea unei clădiri noi, moderne si dotate, cu regim de înălţime D+P+2E, care să răspundă tuturor necesităților actuale, tuturor exigențelor impuse atât prin normativele naționale, cele europene, cât și prin cerințele și nevoile beneficiarului. Îndeplinirea rezultatului asumat a contribuit la îndeplinirea obiectivului general al proiectului, precum și la atingerea obiectivelor specifice și a indicatorilor asumați în cadrul proiectului.

În ceea ce privește impactul investiției la nivelul comunei Tuluceşti, îndeplinirea rezultatului asumat conduce la asigurarea proces educațional de calitate, eficient și incluziv.

Informaţii suplimentare se pot obţine la:

Tel: 0236/345 007; Fax: 0236/345 707

 e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 (P)

Citit 835 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 16:43