Bani europeni pentru modernizarea Vămii Galați - Giurgiulești

Bani europeni pentru modernizarea Vămii Galați - Giurgiulești
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Uniunea Europeană va finanța 107 proiecte de transport în valoare totală de 6,2 miliarde de euro prin Mecanismul pentru Interconectare a Europei, etapa a doua (CEF 2), dintr-un total de 353 depuse. Proiectele vizează, printre altele, dezvoltarea unei rețele eficiente și ecologice de căi ferate, căi navigabile interioare și infrastructură maritimă în cadrul UE, precum și îmbunătățirea conexiunilor transfrontaliere cu Ucraina și Republica Moldova.

Din cele 107 proiecte selectate pentru finanțare, la zece participă și România, printre care și investiția pentru modernizarea Vămii de la Giurgiulești, cu o finanțare de 2.480.600 euro, beneficiar fiind Autoritatea Vamală Română. Proiectul vizează realizarea de studii, lucrări și achiziționarea de echipamente pentru serviciile de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova în PTF Galați-Giurgiulești. Principalul beneficiu al proiectului va fi capacitatea crescută și siguranța traficului între Uniunea Europeană și Ucraina, ca parte a inițiativei ”Linia Solidarității”.

Pe de altă parte, cel mai consistent proiect ce va beneficia de finanțare este cel de reabilitare a liniei de cale ferată București Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră, în valoare de 423.659.427 euro, beneficiar al acestuia fiind compania CFR SA.

Citit 1412 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iunie 2023 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.