RESTART-UP Activități de integrare a tinerilor NEETs

RESTART-UP Activități de integrare a tinerilor NEETs
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Decembrie 2023

Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați a derulat în regiunea Sud-Est a țării, începând cu data de 20.06.2022, proiectul „RESTART-UP Activități de integrare a tinerilor NEETs prin identificarea nevoilor, îmbunătățirea nivelul de competențe și acționarea în vederea creșterii ocupării pe piața muncii POCU/991/1/3/153727

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 378 de tineri din categoria NEETs din regiunea de Sud-Est. Acest obiectiv a fost atins prin acordarea de pachete integrate și personalizate, adaptate nevoilor, competentelor și intereselor tinerilor, ținând cont de rezultatul profilării realizate de Serviciul Public de Ocupare și de nevoile reale ale angajatorilor de pe piața muncii.

Rezultatele obținute prin implementarea proiectului se concretizează în finalizarea a 12 programe de formare cu 186 șomeri tineri din categoria NEETs calificați în vederea integrării lor pe piața muncii. 165 persoane din grupul țintă al proiectului au un loc de muncă, urmare a sprijinului oferit in cadrul proiectului.

Proiectul a avut un impact pozitiv asupra regiunii prin finanțarea din fonduri europene a 9 IMM-uri înființate și crearea a 9 locuri de muncă pe domenii diversificate, contribuind astfel la creșterea gradului de ocupare și reducerea numărului de șomeri.

În data de 13.12.2023 va avea loc conferința de închidere a proiectului. La eveniment vor participa reprezentanți ai Centrului de Consultanță și Studii Europene SRL, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, beneficiari ai proiectului, parteneri locali și alte persoane interesate.

Conferința va oferi o platformă pentru prezentarea rezultatelor obținute pe parcursul proiectului, împărtășirea experiențelor și discuții despre viitoarele inițiative destinate creșterii și dezvoltării tinerilor în regiunea noastră.

Pentru informații suplimentare și confirmări de participare la conferința de închidere vă rugăm să contactați:

Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL

Ionașcu Lupu Anca - Coordonator partener

0721617024/Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

sau

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați

Vîrtosu Vasile - Coordonator partener

0770437180/ Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Valoarea totală a proiectului: 4.848.008,01 lei

Valoarea finanțării primite prin Programul Operațional Capital Uman: 4.337.723,89 lei

Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului: 307.986,21 lei

 

Proiect co-finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020

(P)

Citit 810 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2023 12:18