Dotări de peste 10 milioane de lei pentru toate școlile din Galați

Dotări de peste 10 milioane de lei pentru toate școlile din Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Galați, Primăria a lansat în licitație un contract cu o valoare estimată de 10.154.263 de lei fără TVA și așteaptă ofertele până pe 10 aprilie 2024.

Obiectul contractului este reprezentat de echipamente pentru: sălile de educație fizică (saltele, lăzi gimnastică, mese tenis, mingi, gantere etc.); cabinete (teste, jocuri logice/dezvoltare/senzoriale etc.); laboratoare (truse chimie, microscoape, seturi diverse, kituri, soluții etc.); ateliere pentru învățământul tehnic (aragaze, cuptoare, lămpi UV, mașini de cusut, roboți de bucătărie, seturi coafor, polizoare, mașini de găurit, compresoare, prese etc.) care vor ajunge în școlile gălățene.

În total, sunt peste 13.000 de materiale didactice care se vor adăuga celor peste 10.000 de echipamente IT și 53.000 de obiecte de mobilier ce vor fi achiziționate în perioada următoare. Și asta pentru că Primăria municipiului Galați derulează un proiect important, cu fonduri prin PNRR, prin care toate cele 63 de unități de învățământ din oraș (grădinițe, școli și licee) vor beneficia de dotări de circa 84 de milioane de lei (16,8 milioane de euro).

În cadrul acestui proiect sunt trei componente pentru mobilier școlar (53.000 de obiecte), echipamente IT (10.000) și materiale didactice (13.000), procedurile de achiziție fiind în derulare.

„Investim și asigurăm dotări pentru toate grădinițele, școlile și liceele din oraș. Practic, toți copiii vor învăța în clase cu echipamente noi, la aceleași standarde, inclusiv pentru învățământul tehnic”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Citit 1537 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2024 19:36

3 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.