Accesul nevaccinaților în Poliție a fost limitat

Accesul nevaccinaților în Poliție a fost limitat
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Candidații la posturile scoase la concurs de Poliția Română nu vor fi primiți la examene decât dacă fac dovada vaccinării, a faptului că au trecut prin boală sau au un test recent, care dovedește că nu sunt infectați. Cei care nu depun aceste dovezi la fiecare probă de concurs vor fi eliminați.

Odată cu înăsprirea restricțiilor aplicate pentru limitarea răspândirii epidemiei și pentru protecția candidaților care susțin examene ca să ocupe unul dintre posturile vacante din cadrul structurilor Poliției Române, organizatorii au impus noi condiții, pe lângă cele făcute publice la data anunțării concursului. Astfel, candidații ale căror dosare au fost admise și care urmează să susțină probele specifice fiecărui post trebuie, în primul rând, să dea asigurări că nu prezintă risc epidemiologic. Reprezentanții Poliției Române au anunțat că vor fi primiți la probe doar acei candidați care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, și cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Candidații care nu sunt vaccinați, dar nici nu au trecut prin boală trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Termenele privind dovada trecerii prin boală și a valabilității testelor se calculează la data susținerii fiecărei probe de concurs.
"La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital COVID-19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs", au anunțat reprezentanții Poliției Române, prin intermediul unui comunicat oficial.
În timpul fiecărei probe de concurs, candidaţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie și sunt obligați să aibă asupra lor și una de rezervă, pentru situații neprevăzute.

Citit 5163 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:13

3 comentarii

 • postat de ginaeugenia
  Miercuri, 03 Noiembrie 2021 11:11
  89.137.231.***
  Este legal sa interzici accesul la un concurs unor persoane care nu sunt vaccinate? daca sherlock holmes nu era vaccinat, nu putea sa concureze, dar vasilica - un incompetent, poate pentru ca s-a vaccinat. ridicol si revoltator, dar traima in romania, tara tututror neroziilor si nerozilor.
  8
  4
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 26 Octombrie 2021 10:51
  5.13.200.***
  Exact! Vreau sa vad si eu certificatul de vaccinare al pazicului de la aceste institutii ce triaza oamenii la EVP! Si a angajatilor! Daca UNUL este purtator, si ti-a inmanat un pix sau o foaie... ai luat virusul? PAI STAI TATZUTU NE JUCAM SAU SIMULAM?

  TOATE PERSOANELE CARE AU CONTACT CU PUBLICUL GEN: Personal medical, vanzatori, paznici, lucratori cu publicul VACCINARE OBLIGATORIE sau AFARA! PUNCT!
  4
  13
  Raportează
 • postat de mirel
  Vineri, 22 Octombrie 2021 11:46
  136.255.134.***
  Foarte ok masura , dar....cu urmatorul amendament : persoanele din comisia de examinare/supraveghere sa prezinte si ei aceleasi lucruri "decât dacă fac dovada vaccinării, a faptului că au trecut prin boală sau au un test recent, care dovedește că nu sunt infectați. "
  Deci nu poti intra in sediul politiei nevaccinat etc etc , acolo unde mai mult de jumatate din personal nu este vaccinat . O statistica cu acest subiect nu am vazut la MAI
  4
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.