Armata recrutează subofițeri fără examen

Armata recrutează subofițeri fără examen
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Necesitatea de a-și asigura o cât mai mare acoperire în schema de personal face ca, în acest an, Ministerul Apărării Naționale să pună la bătaie peste 1.400 de locuri de ofițeri, subofițeri și maiștri militari, ultimii fiind admiși doar pe baza notelor de la Bacalaureat.

Cei care vor să se școlarizeze la o instituție de învățământ postliceal în sensul urmării unei cariere în Armată au la dispoziție 1.180 de locuri în instituțiile de învățământ din țară, care școlarizează viitorii subofițeri și maiștri ai MApN, candidații fiind selectați pe baza notelor de la Bacalaureat. ”Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaților se realizează strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor exprimate în cererea de înscriere”, a anunțat Biroul de Informare-Recrutare Galați. Cele peste 1.100 de locuri sunt repartizate după cum urmează: Şcoala Forţelor Terestre „Basarab I", Pitești - 505 locuri, Şcoala Forţelor Aeriene „Traian Vuia", Boboc - 170 locuri, Şcoala Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu", Constanţa - 101 locuri, Şcoala pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Sibiu - 263 locuri, Şcoala de Logistică „Gheorghe Lazăr", Chitila - 141 locuri. Pot candida inclusiv elevii din clasa a XII-a, care fac dovada promovării Bacalaureatului până la data admiterii la școala militară. Termenul-limită pentru înscrierea la școlile de maiștri militari și subofițeri este 2 iunie 2023. 

Peste 200 de locuri de ofițeri

În anul în curs, 225 este numărul locurilor puse la bătaie de instituțiile de învățământ superior ale MApN, repartizate după cum urmează: Universitatea Naţională de Apărare „Carol I", București - șase locuri, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu", Sibiu - 30 locuri, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă", Brașov - 26 locuri, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I", București - 44 locuri; Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul", București - 5 locuri; Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila", București - 61 locuri; Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade", Tg. Mureș – 40 locuri. Termenul-limită de înscriere a candidaţilor este  31 mai 2023. Candidații vor parcurge următoarele etape: înscrierea, care se face online la adresa www.recrutaremapn.ro, sau personal, la sediul Biroului Informare-Recrutare Galați, evaluarea psihologică și probele fizice, care se vor susține la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare - Constanţa, definitivarea dosarului de candidat, concursul de admitere pentru candidații la învățământul superior și examenul medical, la Spitalul Militar Galați. Relații suplimentare se pot obține la Biroul Informare-Recrutare din str. Domnească nr, 92, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 8,00 – 16,00 și marţi între orele 10,00 – 18,00 sau la telefonul 0236/497.031.

Citit 9176 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2023 21:51

2 comentarii

 • postat de George M.
  Sâmbătă, 11 Martie 2023 09:06
  79.248.99.***
  La ce viitor se prevede, financiar vorbind, nu mă miră ca până anul viitor să primească, chiar și la ofițeri, ANALFABEȚI. Au timp 4 ani să facă alfabetizare și să învețe istoria României după manualul ăla cu Andreea ESCA.
  1
  15
  Raportează
 • postat de Nicu V.
  Miercuri, 08 Martie 2023 14:05
  109.166.135.***
  Să recruteze din Guvernul României, Senatul și Camera Deputaților !!!
  1
  29
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro