Pietoni imprudenți, accidentați pe trecere

Pietoni imprudenți, accidentați pe trecere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O femeie și un bărbat din județul Galați au fost răniți după ce au fost acroșați de mașini pe marcaje pietonale. Primul accident a avut loc pe DN 25, la Liești, victimă fiind o femeie de 68 de ani care a nesocotit regula potrivit căreia traversarea străzii, chiar și prin loc marcat, nu se face pe bicicletă. Localnica s-a aventurat pe artera extrem de circulată și nu a fost observată la timp de șoferul unei autoutilitare cu remorcă, ce se îndrepta către Tecuci. Șoferul, în vârstă de 22 de ani, nu a avut vreme să frâneze în siguranță ansamblul de vehicule și a lovit-o pe femeia care îi tăiase calea pe bicicletă. Rănită, femeia a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale. Tot la camera de gardă a ajuns și un bărbat de 70 de ani, din Galați, din cauză că a traversat strada Regiment 11 Siret pe un marcaj pietonal, dar fără să se asigure suficient. A făcut-o prin spatele unei mașini, chiar în timp ce șoferul efectua manevra de mers înapoi. Conducătorul auto nu l-a observat pe pieton și i-a provocat câteva răni care, din fericire, nu au necesitat internare, ci doar evaluare medicală la Urgențe. În ambele cazuri, polițiștii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă, urmând a stabili circumstanțele exacte în care s-au produs evenimentele. 

Citit 5868 ori Ultima modificare Marți, 11 Iulie 2023 06:13

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Catalin
    Marți, 11 Iulie 2023 13:39
    93.122.248.***
    pentru Pieton

    Ca pieton ai o.mulțime de drepturi, dar și de obligații. Ai obligația să nu traversezi pe bicicletă. Dacă te arunci pe trecere din mers reduci foarte mult timpul de reacție a unui șofer și eventual pui in pericol pasagerii dintr-un autobuz sau stabilitatea cisternei unui cap trac
    0
    0
  • postat de Pieton
    Luni, 10 Iulie 2023 18:03
    109.166.129.***
    Deci, un sofer care nu incetineste la trecere si altul care parcheaza pe trecere. In ambele cazuri e pietonul vinovat. Oare noi ca pietoni avem vre-un drept? Daca dom primar afirma ca desi sta aproape de serviciu, nu vine pe jos.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.