Armata îi așteaptă pe absolvenții de gimnaziu

Armata îi așteaptă pe absolvenții de gimnaziu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Tinerii gălățeni, băieți și fete, care au cel mult 16 ani și sunt în ultimul an de gimnaziu, se pot înscrie acum la un colegiu militar în vederea urmării unei viitoare cariere în Armată

Sesiunea de depunere a cererilor a debutat pe 22 ianuarie și se va încheia pe 22 martie, candidații putând opta pentru una dintre următoarele instituții de învățământ:

- Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 locuri;

- Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 locuri;

- Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 locuri;

- Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 locuri;

- Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanţa – 144 locuri.

Conform informațiilor transmise de Centrul Militar Județean Galați, selecția candidaților va începe chiar mai devreme, pe 5 februarie și se va încheia pe data de 12 aprilie. Examinarea medicală va debuta pe 19 februarie și se va încheia pe 19 aprilie, urmând ca fiecare candidat care va trece de aceste etape să își depună dosarul complet până pe data de 30 aprilie. Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică - informatică.

Înscrierile se fac online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi, situat în Galaţi, strada Domnească nr. 92, telefon 0236.497.031, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 2714 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 08:55

1 comentariu

  • postat de Ion
    Marți, 06 Februarie 2024 05:48
    5.13.134.***
    Ce calificare obtii dupa absolvirea liceului militar?
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.