Facebook vrea să angajeze mai multe mii de persoane şi să deschidă un centru tehnologic

Facebook vrea să angajeze mai multe mii de persoane şi să deschidă un centru tehnologic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facebook intenţionează să angajeze anul viitor mai multe mii de persoane şi să deschidă un centru de inginerie tehnologică în New York, pentru a atrage talentele din domeniul IT, în condiţiile în care se pregăteşte pentru o posibilă listare la bursă, transmite Bloomberg.

Compania, care operează cea mai mare reţea de socializare la nivel mondial, are în prezent circa 3.000 de angajaţi şi peste 800 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

Facebook va deschide un centru de inginerie tehnologică la New York la începutul anului viitor, a declarat directorul operaţional Sheryl Sandberg, fără să precizeze exact numărul de posturi care vor fi create.

"Baza de utilizatori şi de venituri creşte rapid şi ne bazăm pe acest lucru", a spus Sandberg.

Facebook vrea să atragă profesioniştii din domeniul tehnologiei, în condiţiile în care companii precum Google şi Apple concurează deja pentru cele mai strălucite minţi.

La începutul acestei luni, directorul general şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a vizitat Universitatea Harvard şi Institutul pentru Tehnologie din Massachusetts, pentru recrutarea de personal.

Facebook analizează lansarea unei oferte publice iniţiale de circa 10 miliarde de dolari, care ar evalua compania la peste 100 de miliarde de dolari, a declarat o sursă apropiată situaţiei. Cererea de listare la bursă ar putea fi depusă înainte de sfârşitul acestui an.

Citit 2366 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.