Aproximativ 21 de milioane de persoane au urmărit ediţia 2014 a Globurilor de Aur

Aproximativ 21 de milioane de persoane au urmărit ediţia 2014 a Globurilor de Aur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 21 de milioane de persoane au urmărit cea de-a 71-a gală de decernare a Globurilor de Aur, duminică seară, la televiziunea americană - cea mai bună audienţă obţinută de acest eveniment în ultimii zece ani -, potrivit cifrelor oficiale furnizate de cabinetul Nielsen.

Această gală cu o durată de trei ore, difuzată de postul NBC de la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, Los Angeles, a fost urmărită de 20,9 milioane de telespectatori - o creştere cu 6% faţă de 2013, când ceremonia a fost urmărită de 19,7 milioane de persoane.

Aceasta a fost cea mai bună audienţă pentru Globurile de Aur din 2004, anul în care triumful ultimei părţi din trilogia "Stăpânul inelelor", intitulată "Întoarcerea regelui", a atras în faţa micilor ecrane 26,8 milioane de telespectatori americani.

Această excelentă audienţă reflectă primirea foarte bună de care au avut parte cele două gazde ale galei, actriţele de comedie Tina Fey şi Amy Poehler, care au prezentat ceremonia de decernare a Globurilor de Aur pentru al doilea an consecutiv şi care vor "recidiva" şi anul viitor.

"Gala de ieri (duminică seara-, n.r.) a funcţionat încă o dată pentru că cele două prezentatoare ştiu cum se facă televiziune", a scris criticul TV al revistei Time.

Organizatorii celei de-a 71-a gale a Globurilor de Aur au recompensat filmul "Jaf în stil american/ American Hustle", de David O. Russell, cu trei trofee - "cel mai bun film-comedie/musical", "cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical (Amy Adams) şi "cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj" (Jennifer Lawrence).

Drama "12 ani de sclavie/ 12 Years a slave", regizată de Steve McQueen, a primit Globul de Aur la categoria "cel mai bun film-dramă", iar Leonardo DiCaprio ("Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street"), Cate Blanchett ("Blue Jasmine"), Matthew McConaughey ("Dallas Buyers Club") şi Jared Leto ("Dallas Buyers Club") au câştigat celelalte trofee pentru interpretare.

Citit 3025 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2014 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.