Dependenţii de droguri, ajutaţi să-şi găsească un LOC DE MUNCĂ

Dependenţii de droguri, ajutaţi să-şi găsească un LOC DE MUNCĂ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reprezentanţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi şi ai Agenţiei Naţionale Antidrog au lansat, la Prefectura Galaţi, proiectul „Egalitate pe piaţa muncii - proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”, care urmăreşte creşterea accesului pe piaţa muncii prin îmbunătăţirea abilităţilor şi competenţelor profesionale şi furnizarea de asistenţă specifică unui număr total de 1.350 de persoane din patru regiuni ale ţării - Bucureşti-Ilfov, Sud Muntenia, Nord Est şi Sud Est. Proiectul se adresează persoanelor de etnie romă, persoanelor cu dizabilităţi, tinerilor de peste 18 ani proveniţi din centre de protecţia copilului şi persoanelor dependente de droguri.

„Dacă vorbim despre măsurile de consiliere, sprijin şi informare cu privirea la efectele consumului de droguri, din judeţul Galaţi au fost înscrişi 22 de beneficiari. Iar la programele de calificare au fost înscrise 35 de persoane, urmând să fie selectate 28 de persoane care să urmeze un curs de calificare, în cazul acesta curs de cofetar”, a declarat Iulian Zăuleţ, comisar şef la Agenţia Naţională Antidrog, managerul proiectului. La finalul cursului de calificare, ce durează trei luni, fiecare beneficiar va primi 900 de lei.

Echipa proiectului va coopta şi 90 de voluntari pentru diferite acţiuni. „Egalitate pe piaţa muncii - proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile” se va desfăşura timp de 18 luni, iar valoarea aproximativă a acestuia este de 2,5 milioane de euro, finanţare europeană.

Citit 2371 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.