Minicroaziere, paradă şi spectacole, la Zilele Dunării 2018

Minicroaziere, paradă şi spectacole, la Zilele Dunării 2018
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Minicroaziere pe Dunăre, paradă plină de culoare pe strada Domnească, concert susţinut de orchestra, soliştii, corul şi corpul de balet al Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", urmat de un spectacol de sunet şi lumini, concursuri, demonstraţii şi întreceri sportive. De toate acestea vor avea parte gălăţenii, la "Zilele Dunării 2018".

Săptămâna viitoare, timp de patru zile, începând de joi, 28 iunie, şi până duminică, 1 iulie 2018, Galaţiul va celebra Dunărea, fluviul pe care ar trebui să-l punem în valoare şi care ar trebui să dea identitate oraşului nostru. Din păcate, ne aducem aminte de el doar atunci când este sărbătoarea oficială a fluviului, în rest, Dunărea trece degeaba pe lângă noi. Dar măcar o dată pe an să ne mai spălăm din păcate, oferindu-i atenţia pe care o merită, la "Zilele Dunării 2018".

Conform Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi, achiziţia publică lansată pentru serviciile de organizare a acestui eveniment s-a încheiat. Contractul a fost câştigat de SC Dunărea SA, cu o ofertă financiară de 249.500 lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic. Trebuie spus că aceeaşi companie a organizat evenimentul şi anul trecut, tot pe durata a patru zile. Iată şi programul "Zilelor Dunării 2018", aşa cum a fost comunicat de administraţia locală.

Joi, 28 iunie

În această zi va avea loc festivitatea de deschidere a "Zilelor Dunării 2018". De la ora 20,00, pe platforma din faţa sediului central al Universităţii "Dunărea de Jos", este programată deschiderea evenimentului "Galaţi - Capitala Dunăreană a României". După discursurile oficialităţilor, de la ora 20,30 şi până la 21,30, gălăţenii sunt invitaţi la un concert susţinut orchestra, soliştii, corul şi corpul de balet al Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard". Strada Domnească va răsuna de valsuri şi fragmente muzicale celebre. Pentru că pofta de spectacol a gălăţenilor nu se ostoieşte prea uşor, de la ora 21,45 şi până la 22,00, un show de sunet şi lumini va face de neuitat prima seară a manifestărilor.

Vineri, 29 iunie

În cea de-a doua zi a manifestărilor, gălăţenii sunt invitaţi la cea de-a doua ediţie a Summer Parade. Ca şi anul trecut, se anunţă o manifestare plină de voie bună, dinamică, diversă, cât mai viu colorată, dar şi civilizată, la care sunt invitaţi să participe toţi gălăţenii, de la mic la mare! Adunarea participanţilor este programată în intervalul 18,00-19,00, în zona blocurilor P/ Fântâna arteziană "Fata pe valuri"/ Hotel "Galaţi Centrum". De la ora 19,00 şi până la 21,00, parada va însufleţi strada Domnească până la Grădina Publică, acolo unde este programat un flash mob.

Sâmbătă, 30 iunie

Cu siguranţă, ziua de sâmbătă, 30 iunie, va fi cea mai aşteptată! Şi asta pentru că, după un an întreg, gălăţenii vor avea din nou ocazia să se plimbe cu vaporaşele pe Dunăre. În aşteptarea detaliilor organizatorice, tot ce vă putem spune este că, de această dată, mai mulţi cetăţeni vor putea să guste din plăcerea minicroazierelor pe Dunăre, programul curselor fiind prelungit faţă de anul trecut. Atât de pe mal, cât şi din largul fluviului, gălăţenii vor putea admira imaginea însufleţită a vremurilor de altădată, reconstituită în zona pontoanelor.

Duminică, 1 iulie

Prima zi a lunii iulie va debuta sub semnul mişcării. Pe scurt, este vorba despre street sport. Conform Primăriei, între orele 9,00 şi 13,00, pe Faleza Inferioară a Dunării, în Grădina Publică, la Bazinul de Înot de la Baia Comunală şi pe platforma Sălii Sporturilor, se vor desfăşura simultan concursuri, demonstraţii şi întreceri sportive.

"Zilele Dunării 2018" se anunţă, aşa cum şi-a dorit municipalitatea în caietul de sarcini, un "megaeveniment de bună calitate şi bun gust".

Citit 17505 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.