„Viața liberă” răsplătește iubirea, de Dragobete. Pune un lacăt pe inima din fața sediului şi poţi fi premiat!

„Viața liberă” răsplătește iubirea, de Dragobete. Pune un lacăt pe inima din fața sediului şi poţi fi premiat!
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

"Viața liberă" sărbătorește dragostea și îndrăgostiții. Astfel, cu ocazia zilei de Dragobete, cuplurile din Galați cu cele mai frumoase povești de iubire sunt așteptate să participe la un nou concurs.

În multe locuri celebre din lume, îndrăgostiții vin să își "protejeze" iubirea, conform tradiției, prinzând un lacăt cu numele sau inițialele lor, ca mai apoi să arunce cheia.

Legenda spune că totul a început în urmă cu cel puțin 100 de ani, pe vremea Primului Război Mondial, la un pod din orașul balnear sârb Vrnjacka Banja, numit "Podul dragostei". Povestea spune că Nada, directoarea unei școli din localitate, s-a îndrăgostit de un ofițer sârb, pe nume Relja. După ce s-au logodit, Relja a trebuit să plece la război în Grecia, unde s-a îndrăgostit de o femeie din Corfu. Ca o consecință, Relja și Nada au rupt logodna, însă tânăra nu și-a revenit niciodată din lovitura devastatoare dată de iubitul ei, iar după ceva timp a murit din cauza suferinței în dragoste și a nefericirii. După această întâmplare, tinerele din Vrnjacka Banja au dorit să își protejeze dragostea, așa că au început să scrie numele lor și pe al celui drag pe lacăte pe care le-au prins de balustrada podului pe care Nada și Relja obișnuiau să se întâlnească. Ulterior, podurile cu "lacătele iubirii" s-au răspândit în tot mai multe locuri din întreaga lume.

Anul acesta, îndrăgostiții din Galați care vor să își protejeze iubirea sunt așteptați să își pună "lacătul iubirii" pe inima amplasată în fața sediului "Viața liberă" și să își facă un selfie pe care să îl trimită la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., însoțit de povestea lor de iubire. Toate poveștile de dragoste vor apărea în ziarul "Viața liberă", iar cititorii pot vota, acordând steluțe la articolele de pe site, povestea care le-a plăcut cel mai mult, pentru ca, la finalul concursului, povestea care strânge cele mai multe voturi să fie declarată "o iubire de legendă". Câștigătorii vor fi anunțați de Dragobete și vor avea parte de o surpriză din partea ziarului "Viața liberă".

Citit 4542 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2023 08:01

1 comentariu

  • postat de marr
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 21:47
    86.124.201.***
    Mi s-a parut ...dar , La prima citire parea ca scrie ..." De Dragobete Pune un lacat pe (poarta/usa) Sediului Primariei " :)
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.