Identitate versus Integrare, o dezbatere la Londra

Identitate versus Integrare, o dezbatere la Londra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Identity vs. Integration” – „Identitate vs. Integrare”, un subiect care vizează comunitatea românească din Marea Britanie (United Kingdom – UK), valabil, însă, pentru toţi românii din Diaspora, a constituit tema unei dezbateri la care au participat membre marcante ale comunităţii româneşti din Londra.

Evenimentul a avut loc pe 3 mai la Willesden Green Library Londra şi a fost organizat de Romanian Women in UK (RWinUK) în cadrul proiectului „Home Away from Home - Romanians in Brent” – „Acasă departe de casă. Români în Brent”, proiect care se desfăşoară în parteneriat cu Museum and Archives Brent, Institutul Cultural Român Londra şi Ambasada României în Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat de presă, Iolanda Costide, Ema Chimiuc şi Ştefy Banu, românce pentru care acasă este acum UK, emigrante de 30 sau de trei ani, au răspuns întrebărilor moderate cu dibăcie de iniţiatoarea evenimentului, Alina Balaţchi.

„Doamnele invitate la dezbaterea noastră sunt femei de afaceri, mame şi/sau membre active care desfăşoară proiecte sociale şi/sau educaţionale în comunitatea românească din UK. Chiar dacă paşii către diaspora le-au purtat în vremuri diferite şi din motive distincte, integrarea s-a produs în mod asemănător, iar identitatea a jucat un rol important, în viaţa de zi cu zi şi în special în ceea ce au transmis şi transmit în continuare copiilor lor. Este exact aspectul care i-a impresionat în special pe partenerii şi participanţii britanici, interesaţi să afle mai multe despre aportul părinţilor la integrarea copiilor lor, în contextul unei identităţi culturale est-europene care se contopeşte cu multiculturalismul londonez”, spune Veronica Costache, co-fondatoare RWinUK.

Cine vrea să se implice activ?

Organizaţia Romanian Women in UK a fost înființata acum doi ani de către patru femei românce din Londra. Prin intermediul proiectelor inovative și speciale derulate, organizația reprezintă un pilon important al comunității românești fiind în aceeași măsura un promotor al imaginii României în lume și o punte de legătura culturală între România și Marea Britanie. În prezent, echipa RWinUK este în plină expansiune, iar cei care doresc să participe activ sau să facă parte din ea sunt așteptați să adere!

Citit 2400 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.