Surpriza trupei The Humans la Lisabona. Centenarul Marii Uniri, adus pe scena Eurovision de o tecuceancă
Foto: TVR

Surpriza trupei The Humans la Lisabona. Centenarul Marii Uniri, adus pe scena Eurovision de o tecuceancă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Trupa The Humans, a cărei solistă este Cristina Caramarcu din Tecuci, a pregătit un spectacol de excepţie pentru cea de-a doua semifinală concursului Eurovision de la Lisabona, care va fi transmisă în direct, joi, 10 mai, de la ora 22,00, de TVR 1, TVR HD şi TVR+.

„La 100 de ani de la Marea Unire, vom celebra Centenarul chiar pe scena Eurovision, într-un mod cu totul special”, mărturisea Cristina Caramarcu surpriza pregătită telespectatorilor români şi nu numai, pe scena de la Altice Arena. Şi nu este singura premieră pregătită de The Humans care, potrivit comunicatelor de presă difuzate de TVR, a impresionat audienţa încă din prima zi de repetiţii la Eurovision, cu piesa lor manifest - "Goodbye".

„Suntem încântaţi să realizăm o premieră la Eurovision, aducând pe scena concursului nu mai puţin de 31 de personaje. Chiar dacă regulamentul nu permite mai mult de şase artişti pe scenă, noi vom realiza o premieră şi vom fi, într-un fel, mai mulţi. Spectacolul nostru include şi 25 de manechine purtând măşti care sugerează depersonalizarea şi riscul pierderii identităţii într-o lume tot mai grăbită şi mai indiferentă, la care suntem martori în viaţa de zi cu zi. Conceptul accentuează mesajul piesei, care este unul de speranţă şi de încurajare. Vrem să accentuăm cât de important este să te opreşti, să priveşti în jurul tău şi să te bucuri de viaţă”, au declarat artiştii la conferinţa de presă, potrivit TVR.

Jurnaliştii au lăudat vocea Cristinei, pe care au apreciat-o ca fiind cea mai bună de la ediţia din acest an şi au cântat, alături de ea, acordurile piesei Goodbye.

Aur românesc, admirat la Lisabona

Reprezentanţii României la Eurovision au participat şi la programul special pregătit de gazde. Au făcut un tur al oraşului Lisabona, s-au fotografiat cu fanii şi au vizitat Mănăstirea Jeronimos, unde se află mormântul marelui explorator Vasco da Gama şi au poposit şi la Muzeul Naţional de Arheologie din Lisabona, unde s-au întâlnit cu Excelenţa Sa Doamna Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Portugalia. La invitaţia Excelenţei sale, The Humans au vizitat expoziţia „Aurul Antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic”, eveniment care celebrează Centenarul Marii Uniri în Portugalia, şi despre care aţi putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”. După cum v-am informat, între cele 21 de piese care provin din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României se află, alături de brăţările dacice de la Sarmizegetusa, coiful princiar de la Coţofeneşti, patera din tezaurul de la Pietroasele, o aplică din cel de-al doilea mormânt princiar de la Apahida, rhytonul de la Poroina Mare şi „delicatul inel de aur cu camee de sardonix găsit la Poiana Tecuci, o măsură a măiestriei meşterilor romani".

Cerută în căsătorie

La Ceremonia de deschidere Eurovision 2018, solista The Humans a avut parte de un moment de neuitat. În faţa sectorului ocupat de jurnaliştii şi fanii din România, Cristina a fost aşteptată de iubitul ei, Rosario. Înarmat cu un trandafir roşu, cel care îi este alături de opt ani a cerut-o de soţie în faţa sutelor de oameni prezenţi la ceremonie. „Sunt copleşită. Este un moment unic, o experienţă pe care nu o voi uita niciodată, iar surpriza pregătită de Rosario, reînnoind cererea în căsătorie chiar aici, a făcut această zi cea mai frumoasă din viaţa mea”, a mărturisit Cristina.

Cine este Cristina Caramarcu

"Întreabă-mă acum ce ştiu să fac cel mai bine şi-o să-ţi răspund: să cânt!", scrie Cristina Caramarcu, pe pagina sa publică de Facebook, unde se descrie ca fiind "o combinaţie sensibilă cu o putere de a trece peste orice, oricând, oricum", "dependentă de oameni şi de buna dispoziţie".

Revenind la concurs, ar mai fi de spus că Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22,00. Calificarea trupei The Humans în marea finală depinde, pe jumătate, de voturile românilor din diaspora.

Citit 3754 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2018 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.