Vestul şi restul

Vestul şi restul
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Cu gura încă uscată după ultimele măriri de salariu, românul îşi scarpină nedumerit ţeasta. Nu înţelege nici în ruptul capului de ce ai lui, în loc să vorbească despre ce e după virgula Olguţei, au cablat ecranele pe evrei, americani, europeni şi alte popoare care par cu toţii a-i căuta în coarne - sau cur, după unii- României.

Hoţii şi vardiştii -care odată se băteau doar în faţa blocului- au cerut ostaşi şi ţara le-a dat.

Pensia lui Marin şi ajutorul social al Veronicăi au căpătat valenţe universale, s-au ridicat la cer, acolo unde Iţic, John, Franz şi putin (sic!) mai în spate Ivan şi cu Liviu (Liviu prin statură, Ivan din obişnuinţă) hotărăsc împreună şi împart frăţeşte - nu neapărat pe din două - ce anume şi cât vor avea Marin şi Veronica de plată. Adică dobânda.

Singurul care lipseşte din aceasta cină - da, de taină - este însuşi Dumnezeu, sătul să mai tot transforme degeaba apa în vin şi plecat haihui, prin Italia, la muncă.

În lipsa Domnului, John - sub privirea permisivă a lui Ivan- a hotărât să îl lase pe Liviu să mai fure şi în continuare, dar doar dacă aşează o buturugă mică în faţa carului pe care Franz l-a pus pe drumul lui Iţic.

Ca să fie tacâmul complet, în această scenetă aproape biblică Liviu joacă rolul lui Iuda. Ştii tu, ăla care şi-a înşelat poporul. La adăpostul unei lăzi cu bere, Liviu ne umple gura şi ecranul cu mici. Micii trădării, refuzaţi de unii dar înghiţiţi cu poftă şi pe nemestecate de alţii. Pe post de ruj-mărturie rămâne doar muştarul şi un zâmbet diabolic în privirea celor înfruptaţi – rupt parcă din zâmbetul lui Liviu când violează în public ţara.

De parcă toate problemele noastre au fost rezolvate şi au rămas numai ale lor, România – acest buric al pământului- din proprie iniţiativă şi proaspăt ieşită singură ca proasta de la vestiare, centrează şi tot ea dă şi cu capul la această lovitură de colţ tocmai din Europa în Orientul Mijlociu. Scorul, deşi neschimbat, ar putea produce schimbări neaşteptate la pauză. Nu numai că nu ne-am calificat, dar am putea fi şi excluşi din competiţie!

...

În bucătăria vestului şi la aprovizionare, România munceşte frenetic la spălat vase. Ar putea face multe dar şefii ei au hotărât: după noi, potopul!

Citit 4074 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.