Încă o gălăţeancă printre eroii acestei perioade: ”Mulțumirea celor cărora le-am întins o mână de ajutor face cât toate averile”

Încă o gălăţeancă printre eroii acestei perioade: ”Mulțumirea celor cărora le-am întins o mână de ajutor face cât toate averile”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

"Cunoaşteţi şi alţi români care ajută în aceste zile grele? Vă rugăm, povestiţi-ne despre ei, ca să putem să îi facem cunoscuţi aşa cum merită" era invitaţia pe care o lansam la finalul articolului "Doi gălăţeni, printre eroii acestei perioade în Ţara Galilor", publicat în ediţia din 9 mai a ziarului "Viaţa liberă". Apelul nostru nu a rămas fără răspuns. Graţie doamnei Daniela Marin, fidel cititor al cotidianului "Viaţa liberă", am făcut cunoştinţă cu fiica dumneaei, Paula Savin.

Onoraţi să aflăm despre Paula Savin, vă oferim mesajul emoţionant pe care ni l-a transmis.

"Salut! Eu sunt Paula. Locuiesc în Berlin de aproape nouă ani, alături de familia mea minunată. Mereu mi-a plăcut să interacționez cu oamenii, să îi ajut și să le fiu aproape. Cu gândurile astea și încurajată şi susţinută de soțul meu, Alexandru, m-am alăturat, anul acesta, echipei Rețelei de Solidaritate, https://reteauadesolidaritate.com/.

Am creat împreună cu oameni minunați o platformă transfrontalieră menită să ajungă la toți romanii care, odată cu apariția pandemiei create de COVID-19, aveau nevoie de ajutor. Am format o echipă din doctori, asistente, voluntari, psihologi, IT-işti, care nu s-au speriat de ce urma să vină. Am plâns alături de oameni care au întâmpinat momente grele în această perioadă. Am fost fericită când glasul meu a fost auzit la instituțiile statului german sau chiar și la cele din țară.

În Germania, alături de colegii mei, am redat multe zâmbete pe care unii le credeau pierdute. Le-am arătat românilor și moldovenilor că nu sunt uitați. Că noi, cei din diaspora, suntem uniți la bine și la rău. Am schimbat multe mentalități: le-am demonstrat multor familii şi persoane că bariera lingvistică poate fi depășită cu ajutorul acestei echipe minunate. Prin Reţeaua de Solidaritate, am venit în sprijinul doctorilor din prima linie din țară și diaspora cu materiale traduse, am lansat o platformă de comunicare între ei, unde își puteau împărtăși cazurile cu care se confruntau, puteau cere şi da sfaturi, puteau cere materiale care să le asigure siguranța în faţa acestui virus.

Personal, cred că prin sinceritatea noastră, a celor care am creat Reţeaua de Solidaritate, am pus bazele unui nou trend, care, deși exista, în ultima perioadă a fost mai viu ca oricând: «Ajută fără să aștepți recompensă». Mulțumirea celor cărora le-am întins o mână de ajutor face cât toate averile din lume", ne-a mărturisit Paula Savin.

În ediţia următoare a paginii de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă", veţi cunoaşte un alt gălăţean care, împreună cu soţia lui, se află în prima linie a celor implicaţi în această perioadă. Şi, fără implicarea lor, vieţile celor din Irlanda ar fi mult mai dificile!

De asemenea, reiterăm invitaţia lansată deja către cei care cunosc şi alţi români, în special gălăţeni, care s-au dedicat binelui general şi ajută în această perioadă de pandemie, riscuri şi temeri.

 

Citit 7764 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2020 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.