Aur pentru România, cucerit de tecuceanca Daria Alexandra Matei

Aur pentru România, cucerit de tecuceanca Daria Alexandra Matei
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

După ce tocmai a devenit vicecampioana Italiei la patinaj artistic pe role, Daria Alexandra Matei a câştigat o nouă medalie de aur, de data aceasta pentru România. Performanţa a fost obţinută în Freiburg, la Deutschlandpokal - Cupa Germaniei, free skating, categoria juniori.

„Vicecampioană naţională a Italiei, se pregăteşte să reprezinte iar România”, scriam, în ediţia din 6 iulie 2021 a ziarului „Viaţa liberă”, despre Daria Alexandra Matei. Ei bine, sâmbătă seară, Imnul României a răsunat la Cupa Germaniei de la Freiburg, datorită patinatoarei născute în Tecuci, dar care trăieşte şi se antrenează în Italia.

Pentru că are dublă cetăţenie, Daria a ales să reprezinte România în competiţiile internaţionale, fiind legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Braşov. La competiţiile interne, reprezintă clubul sportiv italian unde se antrenează, club care a salutat noua ei performanţă, bucurându-se pentru cele două medalii de aur obţinute de sportivii săi la competiţia desfăşurată în perioada 13-17 iulie 2021: „Daria Alexandra Matei şi Davide De Marchi au plecat marți pentru a participa la Cupa Germaniei, care a avut loc la Freiburg. Daria, reprezentând echipa națională a României şi Davide, reprezentând echipa națională a Italiei, au realizat performanțe excelente, ambii clasându-se pe primul loc. A fost un an greu, în care s-au depășit multe dificultăți... și aceste spectacole strălucitoare ne dau emoții și mai mari! Felicitări lui Davide și Dariei și întregului personal tehnic pentru determinarea cu care s-au luptat în aceste competiții și pentru rezultatele constante obținute!”, scrie într-un mesaj postat pe Facebook Team Verde Pattinaggio ASD.

Mărturisiri

Daria nu a mai fost în România de câţiva ani, dar vorbeşte în fiecare zi la telefon cu bunicii şi verişorii ei de aici. Îşi ascultă Imnul de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului: „Am ales să reprezint România pentru că este ţara mea, ţara unde m-am născut şi pe care o iubesc foarte-foarte mult. Pentru mine este o plăcere şi o onoare să reprezint România şi să aduc şi nişte medalii”, mărturisea Daria, recent, într-un interviu acordat emisiunii „Realitatea între două lumi” la AsKro Tv.

Născută pe 15 ianuarie 2003, la Tecuci, Daria avea aproape un an şi jumătate când a ajuns în Italia cu părinţii. La vârsta de trei ani a încălţat patinele cu rotile şi a fost de-ajuns să se învârtească de câteva ori cu ele, pe stradă, pentru a se îndrăgosti pentru totdeauna de patinaj. Atunci a început, după cum mărturiseşte, „viaţa mea pe patine”. Daria învaţă la un liceu de limbi străine şi reuşeşte să se împartă cu succes între cursuri, antrenamente, teme și competiții, datorită părinţilor care o susţin.

„Cupa Germaniei terminată pe un frumos loc I si Imnul României! Mândri ca suntem români! Ne bucurăm că Daria a reuşit să aducă o performanţă României şi clubului CSU Braşov, la care este înscrisă”, ne-a mărturisit mama Dariei, Luminiţa Laura Chebac Matei.

Pentru Daria, sezonul marilor competiţii abia a început. O aşteaptă Campionatul European, în perioada 26 august - 4 septembrie, la Riccione, în Italia. Şi, în toamnă, Campionatul Mondial, programat în perioada 29 septembrie - 9 octombrie, la Asunciòn, Paraguay. Sunt concursuri la care Daria are deja experienţa unor mari reuşite: medalie mondială de bronz, cucerită în 2019, la categoria juniori, şi o medalie europeană de aur şi una mondială de argint, câştigate în 2018, la categoria cadeţi. Toate, pentru România!

CITEȘTE ȘI: Vicecampioană a Italiei, se pregăteşte să reprezinte iar România | Performanţele gălăţencei Daria Alexandra Matei (FOTO)

 

Citit 8375 ori Ultima modificare Joi, 22 Iulie 2021 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.