Vicecampioană a Italiei, se pregăteşte să reprezinte iar România | Performanţele gălăţencei Daria Alexandra Matei (FOTO)

Vicecampioană a Italiei, se pregăteşte să reprezinte iar România | Performanţele gălăţencei Daria Alexandra Matei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Daria Alexandra Matei - născută în Tecuci, judeţul Galaţi - este noua vicecampioană a Italiei la patinaj artistic pe role, categoria juniori. Performanţa sportivei este cu atât mai importantă cu cât vine după o lungă perioadă de restricţii impuse de pandemie. Nu trebuie să uităm că România îi datorează deja Dariei o medalie mondială de bronz, cucerită în 2019, la categoria juniori, dar şi o medalie europeană de aur şi una mondială de argint, câştigate în 2018, la categoria cadeţi.

Pe 1 iulie 2021, Daria Alexandra Matei a devenit vicecampioana Italiei la patinaj artistic pe role, categoria juniori, la finalul unei competiţii dificile şi solicitante. Potrivit rezultatelor finale, diferenţa de punctaj dintre Daria şi prima sportivă clasată a fost infimă: 170,22 - 171,81 de puncte. Patinatoarea clasată pe cea de-a treia treaptă a podiumului a obţinut doar 129,94 de puncte.

Despre performanţele Dariei Alexandra Matei, născută pe 15 ianuarie 2003, în România, la Tecuci, dar care trăieşte, împreună cu familia sa, în Italia, aţi mai putut citi în paginile de Diaspora şi de Sport ale ziarului "Viaţa liberă". Pentru că are dublă cetăţenie, patinatoarea, care studiază şi se antrenează în Italia, a ales să reprezinte România în competiţiile internaţionale. Pandemia, care ne-a dat tuturor existenţa peste cap, a afectat şi viaţa sportivă. Tocmai de aceea, noua medalie de argint a Dariei este cu atât mai preţioasă.

"După o perioadă dificilă pentru sportivi şi nu numai, cu antrenamente sporadice din cauza pandemiei, în sfârşit, Daria a putut concura la Campionatul Italian, care este o competiţie foarte importantă. Campionatul a avut loc la Riccione. Daria a concurat în 29 iunie cu programul scurt, obţinând locul 2, care a propulsat-o în ultimul grup al celor mai bune sportive", ne-a mărturisit mama Dariei, Luminiţa Laura Chebac Matei.

Trebuie să ştiţi că, la programul scurt, Daria a avut o costumaţie inspirată după muzica pe care a evoluat - a celebrului film "Crimson Peak", un program cu salturi triple şi dificultăţi pe măsură.

"În data de 30 iunie, Daria a prezentat în concurs programul lung, obţinând locul 1. În clasamentul final a obţinut locul 2, dintre 37 atlete. O competiţie foarte strânsă, de un nivel foarte înalt, unde Daria a demonstrat concentrare, maturitate şi eleganţă. Suntem mândri peste măsură de Daria şi fericiţi.

Mulţumim întregii echipe de antrenori Elisa Facciotti, Sara Locandro şi Andrea Aracu, coreografilor Sandro Guerra (programul lung) şi Andrea Bassi (programul scurt), fără de care nimic nu ar fi fost posibil”, ne-a povestit mama sportivei.

Într-o postare publică pe Facebook, Daria le-a mulţumit tuturor celor care au motivat-o și i-au fost mereu aproape în drumul către performanţă şi mai ales părinţilor, Luminiţa Laura Chebac Matei și Petru Matei, care o susțin în permanență. Şi o mărturisire de preţ: "È sempre un'emozione indescrivibile scendere in pista!" ("Este întotdeauna o emoție de nedescris să patinezi!").

Însă activitatea competiţională a junioarei abia începe. După cum am aflat de la mama ei, Daria se pregăteşte să reprezinte România la competiţiile internaţionale ce vor urma. Prima va fi Cupa Germaniei, programată în perioada 13-18 iulie, la Freiburg. Apoi o aşteaptă Campionatul European, în perioada 26 august - 4 septembrie, la Riccione, în Italia. Şi, în toamnă, Campionatul Mondial, programat în perioada 29 septembrie - 9 octombrie, la Asunciòn, Paraguay.

O felicităm din toată inima pe Daria Alexandra Matei şi abia aşteptăm să ne bucurăm de noile ei performanţe!

Citit 5744 ori Ultima modificare Marți, 06 Iulie 2021 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.