Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Românii o recunosc pe stradă, o roagă să se fotografieze cu ea, o întreabă ce mai face. Nu i-au uitat acrobaţiile executate, la bară, la emisiunea „Românii au talent” de la ProTv. Au privit-o „păşind” în aer, rotindu-se cu graţie, suspendată de bară sau zburând pur şi simplu. Mădălina Felea - alias Medea Felina, gălăţeanca stabilită în Italia - a dărâmat „bara” din ochii contestatarilor şi a transformat-o într-un aparat spectaculos, serios şi decent aşa cum sunt paralelele în gimnastică. Accidentul suferit la 11 ani, în urma căruia a avut nevoie de 22 de cusături pe spate şi de şapte la cap, a pus capăt visului ei de a deveni gimnastă. Dar n-a uitat cum este să te învârţi la paralele: „Ca şi cum ai zbura”. Gimnastica la bară i-a oferit aceeaşi bucurie.
Galaţiul? Costineştiul?
Medea s-a întors în vacanţă în România pentru a-şi revedea tatăl, oraşul natal şi pentru a se bucura de litoralul nostru vesel, dar murdar. A fost cadoul pe care i l-a făcut mama ei, care lucrează ca asistent personal în Italia. Galaţiul? I s-a părut mai trist decât acum zece ani. La Costineşti i-a plăcut distracţia, dar s-a ales cu o intoxicaţie pentru că mâncarea şi curăţenia lasă de dorit.
În ultima zi petrecută în ţară, Medea a răspuns invitaţiei noastre de a veni la sediul „Vieţii libere”, ne-a povestit despre viaţa în Italia şi despre visurile ei. A acceptat o şedinţă foto inedită, executând prize complicate pe bara indicatoarelor stradale. Sportivă împătimită, nu rezistă tentaţiei de a se suspenda, riscant, cu capul în jos, susţinută doar de piciorul răsucit, chiar dacă bara este un indicator auto, o schelă sau... ţeava de gaze din bucătărie!
Din nou în sala de gimnastică
După experienţa de la „Românii au talent”, viaţa ei nu s-a schimbat radical, cu toate că şi-a dorit din tot sufletul ca lumea sportivă să-şi îndrepte privirea către ceea ce face ea - gimnastică la bară. Nu i-au lipsit invitaţiile la diverse emisiuni, dar nu-şi putea permite cheltuielile mari de deplasare. A reluat activitatea la şcoala de gimnastică la bară pe care o are la Milano. Cea mai mică elevă are 11 ani. Fetiţa a văzut pe YouTube imagini cu acrobaţii la bară şi a vrut să încerce şi ea. „În zece luni a ajuns să execute elemente din ultimul şi cel mai complicat nivel”, spune Medea. Şi în Italia s-a lovit de prejudecăţi şi a simţit adesea gustul amar al discriminării pentru că e româncă. Nu o privesc cu ochi buni nici şcolile deschise după afacerea ei, care promovează dansul la bară interzis minorilor. Medea nu a uitat că în 2007 şcoala pe care o deschisese în Catania a dat faliment şi a luat din nou totul de la zero, în Milano, graţie sprijinului mamei ei. Doamna Felea a renunţat la munca de infirmieră în Spitalul Judeţean şi a venit în Italia să lucreze ca asistent personal la domiciliu.
De la 19 ani, printre străini
Medea a trecut prin multe greutăţi în Italia, dar n-a renunţat să muncească cinstit. „Nu am vrut să prind alte străzi sau trotuare, ci să continui pe drumul meu. Am ajuns în Italia la 19 ani. Am primit o educaţie foarte bună din partea mamei”, spune Medea. Mama este singura din familie care reuşeşte să pună bani de-o parte. A fi asistentul unei persoane vârstnice înseamnă practic un job nonstop! „Aş fi vrut să fiu eu cea care îmi ajut părinţii. Tatăl a rămas în Galaţi. Din cauza vârstei şi a problemelor de sănătate are nevoie de sprijin”, spune cu tristeţe Medea. Deşi show-ul de la Pro Tv a fost mai degrabă filantropic, Medea a preferat să păstreze discreţia asupra greutăţilor ei familiale.
Mesaj pentru români
„Le mulţumesc românilor care m-au susţinut şi mă susţin în continuare şi le spun doar că mi-aş dori să mă întorc în ţară. Visul meu este să continui în România gimnastica la bară, dar am nevoie de sprijinul cuiva care crede ca şi în mine în acest sport. Poţi realiza cu bara: pole pilates, adică stretching la bară, pole dance, asemănător cu dansul contemporan şi pole gym, elemente din gimnastica artistică, executate la bară. Nu trebuie să te ţii de bară şi să te unduieşti lasciv, poţi să faci din bară o artă sau un sport”, ne-a spus Medea. Îi dorim din suflet să-şi realizeze visul!
Foto: Vasile Caburgan

Citit 3660 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2011 12:00

Media

Imagini PRO TV Romanii au talent - sursa Youtube

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.