Nadine, studentă la Psihologie în America

Nadine, studentă la Psihologie în America
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

„Când am intrat la aproape 40 de ani în clasa a IX-a la liceu, cu jumătate de suflet știam că voi deveni studentă la o universitate în America și cu cealaltă mă întrebam dacă voi putea termina liceul și dacă voi lua bacul. Dintotdeauna am știut, chiar de la 6 ani când m-a băgat bunica la casa de copii, că tot ceea ce-mi doresc se va îndeplini. Și azi, la 46 de ani, am visuri mărețe. Ridicol de mărețe pentru unii, însă măsura corectă pentru sufletul meu”, mărturisește, emoționant, pe Facebook, Nadine Voindrouh.

După ce a debutat la „Școala Vedetelor” și a devenit cunoscută ca prezentatoare TV, cântăreață, actriță, Nadine – pe numele complet Nadine Voindrouh – este studentă în anul II la Psihologie la o universitate de stat din America. „Balsam pentru suflet”, așa o numesc, cu admirație și căldură, urmăritorii de pe rețelele de socializare, la inima și mintea cărora ajunge prin mesaje și confesiuni emoționante.

În iunie 2021, Nadine a susținut cu succes bacalaureatul, iar în septembrie același an, anunța cu bucurie că este studentă la o universitate de stat în America: „Am fost acceptată la un program de Psychology/ Undergraduate (Bachelor of Science) - sistem online. Am vrut Bachelor of Science deoarece este orientat programul către cercetare, către știința psihologiei. Sunt recunoscătoare sorții că pot studia psihologia la nivel de universitate, și nu de amator, așa cum am făcut-o până acum”.

Artistă pe scenă, student „anxios”

„Am intrat în a doua lună de școală în Los Angeles, California. Am venit pentru ore de laborator și practică”, mărturisește într-o postare recentă. În acest semestru, studiază materiile pentru care s-a înscris la această facultate: Psihologie evoluționistă, Biopsihologie și Ereditatea umană. Sunt materiile preferate și a simțit fluturași în stomac când i-au ajuns manualele acasă.

Deși a debutat pe scenă de la 14 ani, Nadine se declară un student anxios: „Am avut emoții în cariera mea de artist, dar niciodată nu mi s-a întâmplat să nu îmi amintesc versurile, replicile sau coregrafia. Examenele mă tulbură și îmi este greu să mă adun. În schimb aici, în lumea asta în care mi se cer niște informații despre ceva ce aparent am citit cu ceva vreme în urmă, devin perplexă”.

Cu umor şi autoironie, Nadine se confesează pe Facebook: „Ce face o femeie (eu) de 46 de ani într-o zi de sâmbătă: se duce căscând la sală și după își va face lecțiile”...

Studiu alături de fiul ei

Pentru că a ales să locuiască în Franța, Nadine și fiul ei, Noah, în vârstă de 12 ani, au început cursurile de franceză de la același nivel: zero. „Ne facem lecțiile împreună într-un birou împărțit în două; jumătate eu, jumătate el. Mă uit la el și observ cât de important este pentru el să facă «școală» cu mami. O astfel de relaționare consolidează puii de oameni, le face viața mai ușoară și mai frumoasă”, spune Nadine.

Citit 14065 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 12:08

2 comentarii

  • postat de Averescu D
    Marți, 05 Decembrie 2023 10:11
    5.2.205.***
    Exact, toate tutele putori carora nu le-a placut cartea, s-au apucat de psihologie.
    11
    46
  • postat de un cetatean
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 10:46
    84.232.169.***
    Pentru că a ales să locuiască în Franța, Nadine și fiul ei, Noah --- viata libera, pe noi de ce ne mai intereseaza viata acestei persoane? Ce treaba avem noi cu dansa si dansa cu noi? Nici macar nu este de etnie romana sa zici ca este un emigrant.
    10
    50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.