„Nina Cassian 100. Dialogul vântului cu marea”, la Londra

„Nina Cassian 100. Dialogul vântului cu marea”, la Londra
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un eveniment care celebrează, cu reverență și admirație, viața și opera uneia dintre cele mai fascinante și magnetice personalități ale literaturii române, Nina Cassian, va avea loc în Belgrave Square, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra, marţi, 23 aprilie 2024.

„Nina Cassian 100. Dialogul vântului cu marea” este un eveniment organizat de ICR Londra şi Ambasada României la Londra, pentru că anul acesta se împlinesc o sută de ani de la naşterea acestei gălăţence care a uimit lumea şi zece ani de la trecerea sa în eternitate.

În premieră la Londra, va fi difuzat documentarul „Distanța dintre mine și mine”, realizat și produs de Mona Nicoară, Ada Solomon și Dana Bunescu. Distins cu Premiul pentru “Cel mai bun film documentar” la Gala Premiilor Gopo din iunie 2020, filmul are ca temă viața și opera Ninei Cassian: 88 de ani de viaţă, comprimaţi în 90 de minute.

Va urma, apoi, conversație între Carmen Firan, autoarea volumului „Dialogul vântului cu marea. Nina Cassian în conversație cu Carmen Firan” și Alice Năstase-Buciuta, autoare a antologiei de poezie „Nina Cassian – O mie de poeme” și editoare a ultimei versiuni a jurnalului Ninei Cassian, „Memoria ca zestre”. Cele două scriitoare, ambele colaboratoare apropiate ale Ninei Cassian, vor pune în lumină dimensiunea universală a poeziei acesteia, evidențiind și fațete mai puțin cunoscute ale personalității artistice a acesteia.

Citit 2956 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2024 09:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.