Legal în Germania - Prostituţie cu carte de muncă

Legal în Germania - Prostituţie cu carte de muncă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Potrivit site-ului www.romaningermania.ro, pe piaţa legală a sexului din Germania lucrează 400.000 de persoane care se prostituează, femei şi bărbaţi, cu cărţi de muncă, asigurări sociale şi medicale plătite la zi, sindicat, şi cu verificări riguroase ale stării de sănătate * Veniturile bordelurilor germane sunt estimate la 14 miliarde de euro anual, dintre care 2,3 miliarde de euro reprezintă taxele încasate de stat *

De o bună bucată de vreme, gălăţencele care se prostituează peste hotare se întorc în oraş pentru a face întreruperi de sarcină. Aflate pe masa ginecologică şi întrebate cu ce se ocupă, tinerele au recunoscut senine că sunt prostituate în străinătate şi că preţul unui avort făcut în România, chiar şi fără asigurare medicală, este mult mai mic decât ar costa în ţările în care fac trotuarul! Deşi unele dintre ele se străduiesc pe cât posibil să se protejeze atât de sarcinile nedorite, cât şi de bolile cu transmitere sexuală, se mai întâmplă să dea greş. „În ţările cu apă caldă permanentă”, după cum spunea parlamentarul PDL Silviu Prigoană, prostituţia este o meserie legală, practicată cu carte de muncă, având chiar şi propriile organizaţii sindicale! În România, însă, cele cinci tentative legislative de a face din prostituţie o treabă legală au eşuat. De fiecare dată s-a împotrivit ferm Biserica Ortodoxă, dar pe trotuarele şi în “saloanele de masaj” prostituţia a continuat să înflorească nestingherită. Prostituatelor românce li s-a dus vestea peste hotare, recent fiind implicate într-un scandal cu tovarăşele de breaslă franţuzoaice, supărate că au pierdut bani şi clienţi din cauza preţurilor de dumping practicate de românce. Motive suficiente pentru a lăsa la o parte falsele prejudecăţi şi scuzele morale şi să vă prezentăm cum funcţionează prostituţia în Germania.

La lucru în bordel

Prostituatele "ilegale", majoritatea din Est (printre care şi românce), pot fi văzute în zona gărilor. „Statisticile oficiale arată că pe piaţa legală a sexului din Germania lucrează 400.000 de persoane care se prostituează, femei şi bărbaţi, cu cărţi de muncă, asigurări sociale şi medicale plătite la zi şi cu verificări riguroase ale stării de sănătate. Taxele provenite din industria sexului sunt o sursă importantă de venituri pentru oraşele germane în care funcţionează case de toleranţă, iar lucrătorii au şi sindicate proprii, precum Asociaţia germană a muncitorilor în domeniul sexului. Veniturile bordelurilor germane sunt estimate la 14 miliarde de euro anual, dintre care 2,3 miliarde de euro reprezintă taxele încasate de stat”. Jurnaliştii români din diaspora mai scriu că agenţia Reuters a difuzat, în 2009, un amplu material privind strategiile anticriză din industria germană legală a sexului. Astfel, unele bordeluri au redus preţurile, au creat promoţii, au făcut abonamente pentru clienţii fideli, ba chiar au oferit servicii „all-inclusive”.

Citit 13468 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2011 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.