Urări de pretutindeni pentru gălăţeni de pretutindeni

Urări de pretutindeni pentru gălăţeni de pretutindeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Gălăţenilor, vă am mereu în suflet şi în gând” * „Îmi doresc să mă întorc definitiv în România” * „Dragi gălăţeni, în 2012 vă rog să vă revizuiţi colecţia de vise, începând cu cele mai îndepărtate. Visele sunt planuri ideale de viitor... Vă urez multe vise pentru 2012, şi multe realizări ale viselor împlinite!” * „Românilor le doresc să se bucure de ţara asta frumoasă, însorită, plină de oameni entuziaşti şi capabili. Să fie optimişti, să construiască, să schimbe! Şi de regulă schimbările încep cu noi înşine”

Din Milano în Vermont, din Torrevieja în Hamburg, din Montenerodomo Veneţia, Lucca, Casteldoro în Tripoli şi Buenos Aires, gălăţenii răspândiţi în lumea largă şi-au îndreptat gândurile şi urările către cei de acasă şi către ţara lor. Le mulţumim că au dat curs invitaţiei noastre de a-şi transmite gândurile, speranţele şi mesajele pe site-ul şi pe pagina de Facebook a cotidianului nostru. Unii dintre ei, au sărbătorit intrarea în Noul An prin muncă, iar alţii acasă, alături de rude şi de prieteni şi ciocnesc paharul de două ori, o dată când sună miezul nopţii în România, şi încă o dată, după ora locală.

De exemplu, în Germania, potrivit jurnalului on-line www.romaningermania.ro, în vreme ce nemţii aruncau în aer peste 100 de milioane de euro umplând cerul de lumini de toate culorile, conaţionalii sărbătoresc acasă, cu familia şi uneori câţiva prieteni, mulţi dintre ei urmărind programe româneşti, prin satelit sau pe computer. Potrivit uneia dintre jurnalistele ziarului on-line, Gabriela Palade, dorinţele şi urările pentru anul care vine se fac de două ori - o dată când este în România ora 12,00 (de obicei „în direct” cu rudele de acolo, la telefon sau prin intermediul computerului), apoi o oră mai târziu, când este în Germania miezul nopţii. „Pentru românii din Germania, speranţele, rugăciunile şi dorinţele personale pentru anul ce vine se împletesc de obicei cu cele pentru binele României. Chiar departe fiind, nu poţi să nu te gândeşti la români, printre care se află rude şi prieteni. Românii din Diaspora (sau cei mai mulţi dintre ei) au inima şi gândurile îndreptate spre România, ca şi suspinele, dar şi oftatul pentru că de peste 20 de ani tot aşteaptă - zadarnic! - să fie mai bine”, ne-a mărturisit Gabriela Palade.

Dar să dăm cuvântul gălăţenilor care şi-au transmis mesajele prin intermediul nostru:

Tăbuş Melania, Milano: „Îmi doresc să mă întorc definitiv în România împreună cu familia şi să pot trăi decent ca toţi creştinii, urmându-i bunului Dumnezeu. Doamne ajută! La mulţi ani, România!!! Te iubim”.

Silviu Szabo: „Aşa şi eu îmi doresc... depărtarea de casă mă face praf... dar asta e... o trece şi asta!”.

Lili Ichim, Montenerodomo-Italia: „La mulţi ani, tuturor românilor! Cred că românii din diaspora vor petrece revelionul tot împreună cu alţi români, se vor găsi şi vor petrece până în zori, aşa cum se face la noi! Din păcate, eu voi munci ca mulţi alţii, dar totuşi noaptea e lungă şi mai rămâne timp şi pentru petrecere. Vă pup, gălăţenilor, şi e adevărat că vă avem mereu în suflet şi în gând!”.

Mariana Palade Syrotiak, Vermont - USA: Dragi gălăţeni, în 2012 vă rog să vă revizuiţi colecţia de vise, începând cu cele mai îndepărtate. În primul rând sper că aveţi o colecţie. Dacă nu, începeţi una, anul acesta. Visele sunt planuri ideale de viitor şi chiar dacă, de cele mai multe ori, credem că nu se vor împlini... nu se ştie niciodată. Fac pariu că multe din cele pe care le-aţi realizat până acum au fost, la un moment dat, vise. Ia gândiţi-vă. Aţi făcut legătura, nu? Ştiam eu. Vă urez multe vise pentru 2012, şi multe realizări ale viselor împlinite”.

Lăcrămioara, Castelfranco - Italia: „La mulţi ani şi celor de acasă, cu sănătate, împliniri, bucurie, iubire şi multă linişte şi pace”.

Elvira Enuţa Momoiu, Torrevieja - Spania: „Noul an să ne aducă nouă, românilor de peste tot, fericire şi multe, multe împliniri. La mulţi ani, români!”

Teodora, Lucca - Italia: „La mulţi ani tuturor românilor de pretutindeni, un an nou cu împliniri şi pace în suflet”.

Răzvan P.: „Pentru 2012 le doresc sănătate, voinţă şi putere tuturor românilor, oriunde ar fi, să se poată bucura de plăcerile vieţii şi să poată trece cu bine peste greutăţile care li se aştern. Pentru locul meu de naştere îmi doresc ca în 2012 să văd o reîmprospătare a conducerii cu idei noi şi capabilitatea de a construi o economie a judeţului şi nu doar de a acoperi o stradă cu asfalt sau de a organiza un Sfântul Andrei pe Faleză. Îmi doresc să văd bazele proiectului unei metropole economice de proporţii împreună cu Brăila, o zonă care, după părerea mea are un potenţial fantastic turistic, economic, social. La mulţi, mulţi ani fericiţi!”.

Camelia, Tripoli - Libia: „La mulţi ani, România!”.

Ana, Veneţia - Italia: „La mulţi ani! Să-l rugăm pe bunul Dumnezeu să ne dea multă înţelepciune, pace şi sănătate”.

Jurnalul on-line Romaningermania.ro le doreşte gălăţenilor să aibă în 2012 multă sănătate, putere şi răbdare. De asemenea, noul an să le aducă mai mult optimism pentru că un sondaj a arătat că 67 la sută dintre români sunt pesimişti cu privire la ce le-ar putea aduce anul 2012, iar 79 la sută dintre cei intervievaţi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Aşa că mult curaj le dorim nu doar gălăţenilor, ci românilor în general - să iasă din această stare de nemulţumire spunând deschis ce nu le place şi acţionând în consecinţă. Acest an să ne aducă la toţi deschidere pentru tot ce este autentic - de la credinţă, preocupări şi până la relaţiile dintre oameni. LA MULTI ANI! Cu sănătate, credinţă, speranţă şi linişte sufletească!”.

Aura Dajbog, Londra: „Presimt că 2012 va fi un an spectaculos pentru mine. Îmi voi finaliza studiile şi plănuiesc să revin în România, să lucrez în domeniul pe care-l iubesc şi l-am îmbrăţişat, ca amator, atâţia ani: media. Ştiu că media din România are potenţial, ştiu că sunt capabilă să implementez lucruri noi, învăţate acolo şi ştiu că lucrurile se vor schimba şi pentru noi, românii. În anul ce urmează, îmi doresc să devin pozitivă, obscuritatea, ceaţa şi ploile din Londra m-au molipsit, în ultimii patru ani.

Românilor le doresc să se bucure de ţara asta frumoasă, însorită, plină de oameni entuziaşti şi capabili. Să fie optimişti, să construiască, să schimbe. Avem nevoie de schimbări şi, de regulă, schimbările încep cu noi înşine. La mulţi ani!”.

Citit 2836 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.