Lumină din Marea Britanie - Flacăra olimpică alungă criza (FOTO/VIDEO)

Lumină din Marea Britanie - Flacăra olimpică alungă criza (FOTO/VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tecuceanul care a purtat, luni, la Leeds, flacăra olimpică promite să aducă torţa în ţară ca să scoată România din recesiune *

Au fost doar 300 de metri, parcurşi în dimineaţa de 25 iunie, în aplauzele mulţimii, dar în special în uralele numeroşilor membri ai comunităţii româneşti care au fluturat în calea lui drapele tricolore. 300 de metri în care tecuceanul Alexandru Dan Dumitru a purtat Flacăra Olimpică prin centrul oraşului Leeds, din Marea Britanie. „Pentru romanii din UK, ceea s-a întâmplat luni dimineaţă a fost un moment istoric şi plin de emoţie”, ne-a mărturisit tecuceanul imediat după eveniment.

O italiancă a încercat să îi ia torţa

Cursa de 300 de metri a lui Dan Dumitru a avut parte şi de un incident: o femeie de origine italiană, patroana unui restaurant din Leeds, a trecut de forţele de ordine şi a încercat să pună mâna pe torţă. Potrivit BBC, Gilda Porcelli a admis că a fost o "greşeală", dar că a făcut-o în speranţa că va aduce noroc echipei de fotbal a Italiei în semifinala de la Euro 2012. „Dacă într-adevăr doamna Porcellini (cea care a atins flacăra în timp ce alergam) şi flacăra pe care o am acum este cea care va aduce Italiei titlul de campioană, aduc torţa în România şi o las trei ani, până când iese România din criza”, ne-a spus Alexandru Dan Dumitru.

 

Recompensat pentru activitatea de voluntar

Tecuceanul în vârstă de 34 de ani a fost ales purtător al flăcării olimpice de către Lloyds Bank, cel de-al treilea sponsor şi partener oficial al Olimpiadei. Nominalizarea lui a fost făcută de către doi membri ai Parohiei Ortodoxe „Sfântul Macarie cel Mare” din Leeds, pentru întreaga activitate de voluntariat prin alergat. Dan Dumitru a plecat în Marea Britanie în 2004, împreună cu Alina, soţia lui, cu gândul că vor sta cinci ani şi se vor întoarce în România. Absolvent de administraţie publică, la Universitatea „Cuza” din Iaşi, lucrează ca maşinist operator în Fox's Biscuits (al doilea producător de biscuiţi din Marea Britanie) şi Health&Safety Representative, în fabrică şi în Comitetul Parohial. Au trecut deja opt ani de când soţii Dumitru s-au stabilit într-un mic orăşel de lângă Leeds (Batley), au doi băieţi, Ştefan şi David, şi multe speranţe. „Speranţe că ne vom întoarce în România, dar când ne-am dat seama că nu se poate lucrul acesta cât de curând, am zis să încercăm să vedem dacă putem fi români trup şi suflet pe aceste meleaguri”, ne-a mărturisit tecuceanul atunci când a aflat că va purta flacăra olimpică.

Citit 2571 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2012 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.