Halucinant! România n-are nevoie de copiii născuţi în Italia!

Halucinant! România n-are nevoie de copiii născuţi în Italia!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În condiţiile în care natalitatea este scădere, mortalitatea infantilă este cea mai mare din Europa şi ne împuţinăm pe zi ce trece, statul român le întoarce spatele copiilor români veniţi pe lume în Italia. Asociaţia Românilor din Italia, condusă de Eugen Terteleac, intermediază gratuit obţinerea de programări pentru înscrierea certificatelor de naştere în registrele de stare civilă româneşti, pentru copiii români născuţi în străinătate şi tocmai a primit un răspuns halucinant: „Din cauza epuizării stocului de registre de naştere aferente Ministerului Afacerilor Externe, Secţia Consulară se află în imposibilitatea de a mai prelua cereri de înscriere a certificatelor de naştere. Aveţi posibilitatea de a solicita acest document personal în România sau prin procură”.

După ce că taxele consulare pentru înscrierea certificatului de naştere sunt de la 125 la 170 de euro, iată că, nici cu bani, MAE nu mai efectuează acest serviciu şi îi trimite pe părinţi în România! „Motivul invocat este absurd, chiar dacă ar fi trebuit să ne învăţăm cu absurdităţile şi bătaia de joc din România. S-a epuizat stocul de registre de naştere! Dacă s-a epuizat, cereţi altele, deschideţi un registru nou, nu puneţi părinţii pe drumuri”, spune într-un protest public Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

Ai nimănui

În Italia româncele sunt pe primul loc la naşterile din cuplurile străine. Conform statisticilor au fost 16.727 de copii născuţi în 2009, 14.000 în 2010, iar în 2011, au fost botezaţi 10.171 de copii. Aceşti copii sunt români, dar, neînregistraţi, riscă să devină ai nimănui. Dacă însă Parlamentul italian va face reforma legii cetăţeniei, copiii refuzaţi de România vor deveni cetăţeni italieni.

Citit 3225 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.